Νοσοκομείο Ρίου: Τη μάχη της ζωής του δίνει ο 8χρονος

Διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, ο 8χρονος από την Ηλεία που κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες παρασύρθηκε από ΙΧ αυτοκίνητο στην Αμαλιάδα.

Το μικρό παιδί βρίσκεται σε μηχανικό αερισμό ενώ φέρει πολλαπλά τραύματα στον θώρακα, θλαστικά τραύματα στα πόδια και τη μέση και πνευμονικές θλάσεις.

Όπως εξηγεί μιλώντας στο tempo24.news ο Υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, Ανδρέας Ηλιάδης: “Έχει σοβαρά δερματικά ελλείμματα, αν κερδίσει τη μάχη με τη ζωή, θα χρειαστούν πολλές επεμβάσεις για την αποκατάστασή του.” 

Όλο το προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΓΝΠ βρίσκεται πάνω από το παιδί.

“Αυτή τη στιγμή περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του τις επόμενες ώρες. Το επόμενο 48ωρο είναι το πιο κρίσιμο…”, επισημαίνει ο κ. Ηλιάδης.

Ο 8χρονος αντιμετωπίζεται ως εγκαυματίας αφού φέρει πολύ σοβαρά εγκαύματα (επιπέδου Γ’ βαθμού) τα οποία προήλθαν από την τριβή του με το οδόστρωμα.

Το παιδί δίνει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του, με τον οργανισμό του να προσπαθεί να σταθεροποιηθεί και να αντιμετωπίσει τα πολύ σοβαρά και πολλαπλά τραύματα που φέρει. Ο οδηγός του ΙΧ παραμένει άφαντος.