«Ο Άλλος Άνθρωπος» φέρνει από το νέο έτος και πάλι την κατσαρόλα του στην Πάτρα!

Μέσα στο 2022 επανέρχονται οι δράσεις της κοινωνικής κουζίνας ο «Άλλος Άνθρωπος» στην Πάτρα.

Αυτό τουλάχιστον δηλώνει ο ιδρυτής και η ψυχή της κοινωνικής αυτής κουζίνας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, μιλώντας στην εφημερίδα «Νεολόγος».

Η κοινωνική αυτή κουζίνα που έσπασε τα ταμπού που υπήρχαν για την πείνα και έκανε τους ανθρώπους να τρώνε μαζί από την ίδια κατσαρόλα και να χαμογελούν μπροστά στις αντιξοότητες, κλείνει πλέον δέκα χρόνια από τότε που εμφανίστηκε στις ζωές μας.

Από την ίδρυση της δηλαδή το 2011. Το διάστημα αυτό ο «Άλλος Άνθρωπος» έγινε γνωστός σε όλη την Ελλάδα και έχει φτάσει να μοιράζει πάνω από 80.000 μερίδες φαγητού τον μήνα σε όλη την επικράτεια αλλά και να δηλώνει παρών σε κάθε τόπο που τον έχουν ανάγκη.

Σε πλημμύρες, σε πυρκαγιές, σε σεισμούς, σε φυσικές καταστροφές. Στην Πάτρα οι δράσεις του στα χρόνια της οικονομικής κρίσης ήταν σημαντικές. Μαγείρευε για τουλάχιστον τρία χρόνια κάθε Σάββατο σε διαφορετικές γειτονιές της αχαϊκής πρωτεύουσας, στα Προσφυγικά, στα Ψηλαλώνια, στην Αγία Σοφία και αλλού.

Κυρίως είχε βοηθήσει με τα μαγειρέματα του τους μετανάστες όταν έβαζε την κατσαρόλα στον χώρο του πρώην Λαδόπουλου, δίνοντας ένα πιάτο φαγητό στους ανθρώπους που ζούσαν στους άτυπους αυτούς καταυλισμούς σαν τα ποντίκια, σε μία περίοδο που το προσφυγικό στην Πάτρα ήταν σε έξαρση.

Από το 2017 περίπου και μετά τα μαγειρέματα στην Πάτρα σταμάτησαν. Ο Γιώργος Χριστοδουλόπουλος που είχε αναλάβει τις δράσεις αυτές και την κοινωνική κουζίνα στην Πάτρα κουράστηκε.

Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος όλα αυτό το διάστημα μαγειρεύοντας σε γειτονιές και συνοικίες της Αθήνας δεν πρόλαβε να έρθει στην Πάτρα να το οργανώσει το όλο θέμα. Από το νέο έτος όμως θα έρθει.

«Ο Άλλος Άνθρωπος» φέρνει από το νέο έτος και πάλι την κατσαρόλα του στην Πάτρα!

Η καμπάνια και η γιορτή

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο “Άλλος Άνθρωπος” έχει προχωρήσει σε μία καμπάνια για την ενίσχυση του και για να μπορέσει να βρει ένα έσοδο μπροστά σε όλα αυτά τα έξοδα που έχει.

Όποιος θέλει και μπορεί βάζει 5 ευρώ, σαν ετήσια συνδρομή σε λογαριασμό που έχει αναρτηθεί στις σελίδες του στα social media. Μέχρι ώρας η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη και αυτό σίγουρα είναι μία αναγνώριση του έργου που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Μάλιστα, στις 20 Δεκεμβρίου θα προχωρήσει σε μία κλειστή εκδήλωση για τα 10 χρόνια που κλείνει, με καλεσμένους σημαντικά ονόματα της καλλιτεχνικής εγχώριας σκηνής που θα τραγουδήσουν εθελοντικά. Η εκδήλωση θα ανέβει και σε μορφή livestreaming για όσους θέλουν να την παρακολουθήσουν από το διαδίκτυο.