Ο εορτασμός του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Με τις ευχές του Σεπτού Ποιμενάρχου μας Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου εορτάσθη η μνήμη του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου εις το Ιερόν Μετόχιον της Ιεράς Μονής Μαρίτσης στο Ζαβλάνι Πατρών εις τον φερώνυμον Ναόν των Αγίων Νικοδήμου του νυκτερινού μαθητού του Κυρίου και Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Την παραμονήν της εορτής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Αρχιμ. π. Ανδρέα Θεοδωράτου, ιεροκήρυκος της Ι.Μ. Πατρών.

Ο ομιλητής ανεφέρθη συνοπτικά εις τον βίον του Οσίου και εις το περισπούδαστον συγγραφικόν Έργον του.

Την κυριώνυμον ημέραν της εορτής ετελέσθη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη εις τον πολυτάλαντον Άγιον ο οποίος με το σπουδαίον συγγραφικόν Έργον του στηρίζει τον Ιερόν Κλήρον και τον ευσεβή λαόν εις την ορθήν οδόν του Κυρίου.

Υπεγράμμισεν δε ιδιαιτέρως την ειρήνην που διακατείχε τον Όσιον διότι είχε τον Χριστόν εις την καρδίαν του.

Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας ετελέσθη τρισάγιον υπέρ μακαρίας αναπαύσεως του μακαριστού Μητροπολίτου Πατρών κυρού Νικοδήμου, κτίτορος του Ι. Ναού, του ιερομονάχου π. Δαβίδ Χαρτά και των αδελφών της Ιεράς Μονής.

Το απόγευμα της εορτής ετελέσθη Μεθέορτος Εσπερινός και Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο μετά θείου κηρύγματος υπό του εφημερίου του Ιερού Ναού Αρχιμ. π. Γερβασίου Παρασκευοπούλου.

ag nikodimou patra 1

ag nikodimou patra 1

ag nikodimou patra 1

ag nikodimou patra 1

ag nikodimou patra 1

ag nikodimou patra 1

ag nikodimou patra 1

ag nikodimou patra 1