Ο Μητροπολίτης Πατρών τέλεσε ιερό μνημόσυνο του πρώην Μαντινείας κυρού Θεόκλητου

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τίμησε τη μνήμη του Μητροπολίτη πρώην Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού Θεόκλητου τελώντας ιερό μνημόσυνο στην Πάτρα με αφορμή τη συμπλήρωση 26 ετών από την κοίμηση του. Ο εκλιπών ιεράρχης εκοιμήθη στις 9 Ιανουαρίου 1995 στην Τρίπολη, όπου και ετάφη.

Για όσους πιθανόν δεν το γνώριζαν ή δεν το θυμούνταν, ο κ.κ. Χρυσόστομος το έτος 1983 χειροτονήθηκε σε Πρεσβύτερο από τον τότε Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Θεόκλητο και εν συνεχεία τοποθετήθηκε Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας.

Αυτό το θυμάται και το τιμά ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Χρυσόστομος και γι’ αυτό θέλησε με την ευκαιρία της αναμνήσεως της ημέρας της εκδημίας του ιεράρχη κυρού Θεόκλητου να τον μνημονεύσει και να τον τιμήσει. Νυν Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας είναι ο κ.κ. Αλέξανδρος, τον οποίο και θεωρεί ο Μητροπολίτης Πατρών ως πνευματικό του πατέρα.  Ο κυρός Θεόκλητος είχε χειροτονηθεί Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας στις 21 Νοεμβρίου 1965 στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου. Ο κατά κόσμον Νικόλαος Φιλιππαίος είχε γεννηθεί στον Πειραιά το 1918 από γονείς καταγόμενους από το Ναύπλιο. Σπούδασε Νομική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκάρη Μοναχός στη Μονή Ταξιαρχών Επιδαύρου την 4η Δεκεμβρίου 1941 και στη συνέχεια χειροτονήθηκε Διάκονος στις 6 Δεκεμβρίου 1941 υπό του Μητροπολίτου Αργολίδος Ιωάννου Παπασαράντου.