Ο ΠΑΟΚ και οι λακκούβες

Η UEFA πρέπει να κόψει το σβέρκο της να βρει τρόπο να βάλει το var και στα προκριματικά

Γράφει ο Τάσος Αγραπίδης

Δεν νομίζω ότι είχε κανείς αμφιβολία πως ο ΠΑΟΚ θα μπορέσει να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ και να πάρει τη πρόκριση. Εξάλλου η Μποέμιανς δεν είναι και η υπερδύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Είναι μία ομάδα οριακά επαγγελματική.

Όμως στο δρόμο των προκριματικών όλων των διοργανώσεων φέτος πατήσαμε αρκετές λακκούβες. Η ΑΕΚ φωνάζει για το ακυρωθέν γκολ το οποίο αν είχε μετρήσει θα συνέχιζε τη προσπάθειά της για να μπει στους ομίλους του Conference League. O Oλυμπιακός φωνάζει για την αγκωνιά – πέναλτι στον Χασάν που ποτέ δεν δώθηκε. Εχθές υπήρχε άλλη μία λακκούβα αλλά ο ΠΑΟΚ είχε βάλει την τετρακίνηση και μπόρεσε και την πέρασε. Αναφέρομαι στο γκολ που δεν μέτρησε στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ είναι ο μόνος που δεν πλήρωσε την απουσία του VAR.

Όταν ομάδες κάνουν την προσπάθειά τους για να μπουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ώστε να διεκδικήσουν κάποια χρήματα και να μπορέσουν να φτιάξουν μια καλύτερη ομάδα τότε κυρία UEFA θα πρέπει να τις βοηθήσεις με κάθε δυνατό τρόπο να μην αδικηθούν. Αν αδικήσουν τον εαυτό τους μόνοι τους καλά να πάθουν. Όμως αν μία φάση κρίνει την πρόκριση και δεν καταλογιστεί σωστά τότε κυρία UEFA απέτυχες. Απέτυχες γιατί άφησες έναν πιο αδύναμο να μπει στη διοργάνωσή σου. Το VAR είναι αναγκαίο και στα προκριματικά, ειδικά τώρα που δεν υπάρχει το εκτός έδρας γκολ και οι μισές προκρίσεις κρίνονται στις παρατάσεις.

Έχουμε επιστρέψει στις εποχές μιζέριας που οι Ελληνικές ομάδες ήταν μια καλή κλήρωση για όλους. Έτριβαν τα χέρια τους όταν έβρισκαν Ελληνικές ομάδες στο διάβα τους οι αντίπαλοι. Γι’ αυτό το λόγο πιστεύω ότι είναι μία σημαντική πρόκριση.

Ο ΠΑΟΚ για να πάρει τη πρόκριση δεν ήταν καταιγιστικός αλλά όσα έκανε τα έκανε καλά. Θύμισε ομάδα του Λουτσέσκου.

Μία πρόκριση που φέρνει τον ΠΑΟΚ αντιμέτωπο με τη Ριέκα. Η Ριέκα θέλει προσοχή, δεν είναι Μποέμιανς.

Ένα από τα όπλα του Ρασβάν Λουτσέσκου για να πάρει τη πρόκριση είναι ότι έχει 20 – 22 παίχτες που μπορούν να παίξουν βασικοί. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα το εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ για να μπει στους ομίλους του Conference League.