«Οι Λουόμενες»: Η παράσταση της Κατερίνας Μαυρογεώργη από αύριο μέχρι και την Κυριακή στο θέατρο act

Το θέατρο act παρουσιάζει μία θεατρική παράσταση για όλες τις αμαρτίες που πιστεύουμε πως έχουμε κάνει. Πρόκειται για την παράσταση «Οι Λουόμενες» της Κατερίνας Μαυρογεώργη που θα παρουσιαστεί από αύριο Παρασκευή έως και την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου.

Οι «Λουόμενες» έκαναν πρεμιέρα στο θέατρο Skrow στις 6 Μαΐου 2019. Παίχτηκαν για δύο σεζόν ως την Πρωτοχρονιά του 2020. Μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής παύσης, το υδροθεραπευτήριο «Ο Ασκληπιός» ανοίγει και πάλι… Οι ιστορίες των τριών αυτών γυναικών ζωντανεύουν και ακούγονται ξανά, δυνατά.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Παραμονή Πρωτοχρονιάς.  Σε μία μικρή επαρχιακή λουτρόπολη με ιαματικές πηγές. Όλα κλειστά, ψυχή στους δρόμους, όλοι ετοιμάζονται για την αλλαγή του χρόνου.

Κι όμως το Υδροθεραπευτήριο «Ο Ασκληπιός» είναι ανοιχτό…

Εκεί μέσα βρίσκονται τρεις γυναίκες. Η Λίντια, η Κάτια και η Μαρία. Είναι  άγνωστες μεταξύ τους.  Η Μαρία και η Κάτια είναι λουόμενες, η Λίντια είναι η ιδιοκτήτρια.  Καμία τους δεν έχει θέμα υγείας.  Όλες έχουν κάτι να ξεπλύνουν.

Οι τρεις λουόμενες γνωρίζονται μέσα στο ξεχασμένο από τον Θεό υδροθεραπευτήριο. Αρχίζουν να παρακολουθούν όπερα από ένα μικρό κόκκινο τηλεορασάκι, τον Αστακό. Παθιάζονται με  την Τραβιάτα και την Μαντάμ Μπατερφλάι, ταυτίζονται με τα τραγικά  φινάλε που επιφυλάσσει η όπερα στις πρωταγωνίστριές της.  Γιατί στην όπερα η ηρωίδα πρέπει πάντα να πεθαίνει στο τέλος;

Η Μαρία, η Λίντια και η Κάτια κουβαλούν κι από ένα μυστικό, που τις βαραίνει, τις αγριεύει.  Όσο κυλάει η ώρα στο υδροθεραπευτήριο, οι τρεις γυναίκες συνδέονται μεταξύ τους, τραγουδούν Μαρινέλλα, το ιαματικό νερό αρχίζει να καίει την επιφάνεια των πραγμάτων και τα μυστικά είναι έτοιμα να ξεχειλίσουν από μέσα τους σαν πηγές που αναβλύζουν.

Ο χρόνος αρχίζει να μετράει αντίστροφα, το νέο  έτος καταφθάνει ηρωικά. Μέσα από έναν αυθόρμητα τελετουργικό χορό  οι ηρωίδες φτάνουν σε μία εκστατική κατάσταση όπου ουσιαστικά εξαγνίζουν η μία την άλλη.

Καμιά φορά μεταξύ αγνώστων είναι πιο απλά τα πράγματα, οι εξομολογήσεις είναι πιο ειλικρινείς, η άφεση αβίαστα.

Οι ιστορίες  μας ξεπλένουν, όπως και τα λουτρά. Πάντα θα έχουμε ανάγκη για ιστορίες.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαυρογεώργη. Μουσική: Δημήτρης Τάσαινας. Φωτισμοί: Σεραφείμ Ράδης, Γιάννης Καραμπάτσος. Σκηνικά: Θάλεια Μέλισσα. Κουστούμια: Ιφιγένεια Νταουντάκη. Βοηθοί σκηνοθέτη: Έλια Ζαχαριουδάκη, Μαρία Μακρή.

Παίζουν: Κατερίνα Λάττα, Νικολίτσα Ντρίζη, Μαρία Πετεβή. Voice Over: Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: Αύριο και Σάββατο 21.15, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου στις 18.30.

Πληροφορίες: 2610272037 & 6936122263.

Εισιτήρια: 13€ κανονικό, 8€ μειωμένο. Προπώληση: viva.gr