ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Η Ασφάλεια Πάτρας έχει εντοπίσει τους “θεματοφύλακες”! Οπαδοί του Σώρρα και της Χρυσής Αυγής

Στο “μικροσκόπιο” των Αρχών πρόκειται να μπει εκτός των άλλων και η Πάτρα όσον αφορά στον εντοπισμό «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» που διαταράσσουν τις τοπικές κοινωνίες με τον δικό τους «νόμο».

Συγκεκριμένα,  δεν έχει παρέμβει ακόμα η Εισαγγελία στην αχαϊκή πρωτεύουσα, ωστόσο διακριτικά παρακολουθούνται οι ομάδες υποκινητών αναταραχής στην πόλη, αλλά και σε 2–3 ακόμη περιοχές του νομού. Οπως το Θεριανό. Πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία έχει εντοπίσει πρώην οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα αλλά και της Χρυσής Αυγής που έχουν βαπτιστεί σε “θεματοφύλακες”.

Από αστυνομικής πλευράς βέβαια, η κατάσταση θεωρείται «ελεγχόμενη».

Πάντως, ο στόχος είναι να διαπιστωθεί αν και στην Πάτρα διαπράττονται τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας και της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι θύλακες έχουν εντοπιστεί στη Πάτρα και ήδη οι διωκτικές αρχές «ανοίγουν» τηλέφωνα προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανή ύπαρξη διασύνδεσης και συντονισμού ανάμεσα στους υποκινητές αναταραχής που δρουν σε διάφορες πόλεις.

Στο μεταξύ, πραγματοποιείται συλλογή υλικού από δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που κάνουν αναφορά στη δράση της ομάδας «Θεματοφύλακας του Συντάγματος» τόσο στην Πάτρα όσο και σε όλη την Ελλάδα.

Οι εντολές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ξεκάθαρες και μιλάνε για μηδενική ανοχή στο φαινόμενο, ώστε να μην λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.