Ολυμπιακοί Αγώνες – Επι κοντώ: Tέταρτος ο Καραλής, απίστευτα πράγματα από τον Ντουπλάντις που «άγγιξε» το παγκόσμιο ρεκόρ

Ο Εμμανουήλ Καραλής πραγματοποίησε μία συγκλονιστική εμφάνιση στον τελικό του επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και κατετάγη τέταρτος, φτάνοντας μία ανάσα από τα μετάλλια.

Ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ, περνώντας με τη μία τα 5.80μ. και προσπάθησε να ξεπεράσει τον εαυτό του, δοκιμάζοντας να ξεπεράσει και τα  5.87μ. αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στο 5.87μ και κατάφερε να τερματίσει πάνω από τον θρύλο του αθλήματος Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος επηρεασμένος από τον τραυματισμό του έμεινε μακριά από τα στάνταρ απόδοσής του.

Mετά το τέλος της προσπάθειάς του ο Εμμανουήλ Καραλής ευχαρίστησε την μητέρα του και τον πατέρα του για την στήριξή τους, στον αγώνα του.

Όσον αφορά τη μάχη του χρυσού μεταλλίου, πάλεψαν ο Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις και ο Αμερικανός Κρίστοφερ Νίλσον. Οι δύο αθλητές πέρασαν τα 5,97 μ.

Ωστόσο όταν ο πήχης ανέβηκε στα 6,02 μ. ο Αμερικανός απέτυχε και στις τρεις προσπάθειες, την ώρα που ο Ντουπλάντις πέρασε το ύψος, σαν σε… προπόνηση πανηγυρίζοντας το χρυσό μετάλλιο.

Ο Σουηδός εν συνεχεία δοκίμασε να καταρρίψει το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (6.17) ανεβάζοντας τον πήχη στα 6,19, αλλά στις λεπτομέρειες δεν τα κατάφερε ρίχνοντας την δοκό στην πρώτη και τη τρίτη φορά, ενώ στη δεύτερη προσπάθεια δεν ανέβηκε καλά και στην ουσία δεν ολοκλήρωση τη προσπάθεια του.