Ολυμπιακοί Αγώνες – Σκοποβολή: Στην έκτη θέση στα 10 μέτρα με αεροβόλο η Κορακάκη

Έκτη στα 10μ με αεροβόλο η Κορακάκη. Θέλει μετάλλιο στα 25μ.

Την παρουσία της στο ένα από τα δύο αθλήματα της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ολοκλήρωσε η Άννα Κορακάκη. Η σπουδαία Ολυμπιονίκης της σκοποβολής κατέλαβε την έκτη θέση στον τελικό των 10μ. με αεροβόλο όπλο αλλά μένει να δούμε τι θα κάνει στα 25μ. καθώς σύμφωνα με δηλώσεις της, έχει προσδοκίες για ένα μετάλλιο.

Συνέντευξη στην Πηνελόπη Γκιώνη

“Ο τελικός είναι κάτι το διαφορετικό. Όπως τονίζω κάθε φορά, ο τελικός ειδικά στο δικό μας άθλημα είναι ρώσικη ρουλέτα. Ακόμα και η πρόκριση στον τελικό είναι μεγάλη επιτυχία και εγώ ήρθα εδώ με αυτόν τον στόχο. Την πρόκριση στον τελικό και όχι τα μετάλλια.

Ο τελικός είναι ένα άλλο παιχνίδι. Είναι πραγματικά ρώσικη ρουλέτα. Αν παίζαμε μετά από μία ώρα θα βλέπατε ότι τα αποτελέσματα θα ήταν διαφορετικά. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην ίδια μέρα, οι ίδιες αθλήτριες και στην ίδια φόρμα, τα αποτελέσματα αλλάζουν δραματικά” ανέφερε αρχικά η Άννα Κορακάκη.

Στη συνέχεια επεσήμανε για την παρουσία της στον προκριματικό: “Για τον προκριματικό είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Έφυγα με τεράστια αισιοδοξία για να έρθω στον τελικό. Έκανα έναν εξαιρετικό αγώνα. Δύο πόντους κάτω από το Παγκόσμιο ρεκόρ που είχα πετύχει το 2018. Πάρα πολλά δεκάρια, πάρα πολύ καλή τακτική και τεχνική”.

Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους της για τη συμμετοχή της στα 25μ. τονίζοντας: ‘Σίγουρα ο στόχος μας είναι η πρόκριση στον τελικό. Από εκεί και πέρα ο τελικός είναι ένα άλλο παιχνίδι. Φυσικά, προσδοκούμε για ένα μετάλλιο, όπως κάναμε και εδώ. Αλλά είπαμε είναι το timing της κακή βολής, είναι πολλά”.