π. Προκόπιος Κόρδας – Ευχαριστήριο

 Με τις ευχές και ευλογίες του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου μας κ. κ.Χρυσοστόμου, συνεχίζουμε το πνευματικό έργο στο πανεπιστήμιο Πατρών πρώην Α. Τ. Ε. Ι και Πελοποννήσου. Για μια ακόμη φορά θέλω να ευχαριστήσω τους φοιτητές οι οποίοι αγαπούν και σέβονται την αποστολική εκκλησία των Πατρών. Ιδιαιτέρως τα παιδιά μας απο την ομογένεια, νότια Αφρική, Αυστραλία, οι οποίοι επέλεξαν την Πάτρα για να σπουδάσουν.

Η περίοδος είναι πολύ δύσκολη εξαιτίας της πανδημίας, χάσαμε και χάνουμε πολλά, λέγονται και λένε πολλά, ας γνωρίζουμε οτι η ενότητα θα μας σώσει. Είστε το αύριο της ευλογημένης πατρίδας μας. Ευχόμαστε να τελειώσει σύντομα και αυτή η δοκιμασία διά πρεσβειών του αγιου Ανδρέου, και των αγίων Ιεραρχών.

Χρόνια πολλά π. Προκόπιος Ι. Κόρδας

«Με της άνοιξης τον ήλιο Μόλις σκάει απ’ το βουνό, ήλιος κι άνοιξη κινάμε για έναν κόσμον αυριανό. Η μελλούμενη ανθρωπότη είμαστε τα νιάτα. Ορτοί για το θρίαμβο της Αλήθειας μ’ οδηγό την Αρετή. Σε στεριά και σε πελάγη με χαρά και μ’ εμπνοή με τα μπράτσα, με το πνέμα πλάθουμε τη νέα ζωή! Σε μια λεύτερη πατρίδα δίχως άλυσες, ντροπή, σκέψη λεύτερη και λόγος θέληση και προκοπή. Κι όμοια λεύτερη όλ’ η πλάση στον αγώνα του καλού, χίλιοι τόποι, χίλιοι τρόποι, χίλια θάματα παντού. Κι ανεβάζουμε όσο πάει μ’ ολοφώτεινα φτερά την ανθρώπινην αξία πιο ψηλά κάθε φορά.»

Κώστας Βάρναλης, «Ύμνος της Νιότης»