Παγώνη για εμβολιασμούς: Αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα κάνουμε ούτε Χριστούγεννα

Παρόλο που το τείχος ανοσίας δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί άμεσα, είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, αφού άλλη λύση δεν υπάρχει και τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχτούν άλλη πίεση, υποστήριξε σήμερα η Ματίνα Παγώνη, εξηγώντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εμβολιαστούν έναντι του κορωνοϊού όσοι ακόμη δεν το έχουν κάνει.

«Εγώ περιμένω να πάει ο κόσμος να εμβολιαστεί τώρα που γύρισε από τις διακοπές… Φέρουμε μεγάλη ευθύνη στο να πείσουμε τον κόσμο με τον τρόπο τον δικό μας να εμβολιαστεί, για να καταλάβει γιατί πρέπει να εμβολιαστεί και τι μας περιμένει από Σεπτέμβρη, Οκτώβρη. Είναι τέλος Αυγούστου, δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε το τείχος ανοσίας».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι το εξής: Τα νοσοκομεία δεν μπορούν να δεχθούν άλλη πίεση. Οι ειδικευόμενοι γιατροί δεν μπορούν να κάνουν μετεκπαίδευση μόνον σε covid», ανέφερε η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και λοιμωξιολόγος, μιλώντας στο Open.

«Οι θάνατοι αυξάνονται και έχουν ξεκινήσει να μας φοβίζουν από τώρα… Είδατε στην Αμερική τι έχει συμβεί με την αύξηση στα μικρά παιδιά… Και αυτοί ακόμα που βγήκαν από τις ΜΕΘ ένα 10% θα έχει προβλήματα λόγω covid», σχολίασε.

Αναφορικά με τους πολίτες που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί η κυρία Παγώνη υπογράμμισε: «Δεν είναι αρνητές όλοι όσοι δεν πάνε να εμβολιαστούν…. Χρειάζεται συνεχής ενημέρωση. Πρέπει να τρέξουν συνεργεία στους τόπους όπου βρίσκεται ο κόσμος. Δεν θα κατέβουν οι άνθρωποι από τα χωριά να πάνε να εμβολιαστούν. Πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις ματ από εδώ και πέρα. .. Μακάρι να είχαμε άλλα «όπλα», όπως φάρμακα, και να μη χρειαζόμασταν τα εμβόλια…  Όσον αφορά τα παιδιά, οι παιδίατροι πρέπει να έρθουν σε άμεση επαφή με τους γονείς και να τους ενημερώσουν για το εμβόλιο… Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν για να είναι υγιή στα σχολεία τους, στα γυμνάσια, στα λύκεια».

Δεν μπορούμε να είμαστε δέσμιοι μίας νόσου για όλη μας τη ζωή

Η λοιμωξιολόγος εξέφρασε τον προβληματισμό της και για τη μετάλλαξη Δέλτα, την οποία χαρακτήρισε απρόβλεπτη: «Μας φοβίζει πολύ η μετάλλαξη Δέλτα, είναι μία μετάλλαξη πολύ επιθετική. Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ επιθετική και με τους νέους… Ο κόσμος πρέπει να εμβολιαστεί γιατί δεν υπάρχει λύση. Δεν μπορούμε να είμαστε δέσμιοι μίας νόσου για όλη μας τη ζωή».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά για το εμβόλιο η Ματίνα Παγώνη ανέφερε: «Τον Στέφανο τον θαυμάζω, είμαι φαν του. Ο Στέφανος να μας πει για το τένις. Η ιατρική είναι άλλο κομμάτι και αφορά τους γιατρούς…

Αναφορικά με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία υπογράμμισε ότι πλέον «έχουμε πολλά νέα άτομα με covid στα νοσοκομεία». «Ας κάνουμε μία προσπάθεια ώστε να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτήν την ιστορία, να βάλουμε στην άκρη τη νόσο». Ερωτηθείσα για το πώς εκτιμά πώς θα είναι η κατάσταση τα Χριστούγεννα, δηλαδή σε μερικούς μήνες από τώρα απάντησε πώς  «αν συνεχίσουμε έτσι δεν θα κάνουμε τίποτα καλό, να το ξέρετε» και επισήμανε για μία ακόμη φορά πόσο σημαντικό είναι να προχωρήσουν με ταχύ βήμα οι εμβολιασμοί, ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας.