Πανακότα βανίλιας του Γιώργου Τσούλη

ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα:

480 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

60 ml γάλα, πλήρες

50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

7 γρ. φύλλα ζελατίνης

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

Για τη μαρμελάδα:

100 γρ. raspberries

50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

 

Για το σερβίρισμα:

Raspberries

Blueberries

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Εκτέλεση για τις πανακότες: Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει θερμοκρασία το μείγμα.
2.Έπειτα, βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και πάγο τις ζελατίνες και τις αφήνουμε να μαλακώσουν για 1-2 λεπτά.
3.Μόλις είναι έτοιμες, σουρώνουμε τις ζελατίνες, τις μεταφέρουμε στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθούν τεντελώς.
4.Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα στα ποτήρια που θα σερβίρουμε και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4 ώρες, ώστε να σφίξει η κρέμα.
5.Εκτέλεση για τη μαρμελάδα: Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε πολύ χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα raspberries, τη ζάχαρη και σιγοβράζουμε για 5-10 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με ένα κουτάλι.
6.Τέλος, γαρνίρουμε με τη μαρμελάδα τις πανακότες, πασπαλίζουμε με raspberries, blueberries και σερβίρουμε.