Pancakes χωρίς ζάχαρη

Υλικά

Για τα pancakes

  • 3 αυγά
  • 60 γρ. μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη
  • 60 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κτγ baking powder
  • 140 ml γάλα
  • βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε στο blender τα μπισκότα, το αλεύρι και το baking powder.
  • Χτυπάμε καλά μέχρι τα μπισκότα να θρυμματιστούν εντελώς και να έχουν υφή σαν αλεύρι.
  • Χωρίζουμε τα αυγά από τα ασπράδια
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με τους κρόκους και προσθέτουμε το μίγμα από το blender.
  • Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  • Με μια μαρίζ διπλώνουμε το ένα μείγμα μέσα στο άλλο, δηλαδή τη μαρέγκα με το μείγμα των κρόκων
  • Βάζουμε ελάχιστο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μείγμα με μια μεγάλη κουτάλα.
  • Μόλις είναι έτοιμη η κάτω πλευρά γυρίζουμε το pancake και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη η κάτω πλευρά μόλις αρχίζει να βγάζει φουσκάλες στην επάνω πλευρά.
  • Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη
  • Στήνουμε 4 pancakes σε κάθε πιάτο και γαρνίρουμε με τα toppings της επιλογής μας, όπως ταχίνι κακάο, μπανάνα κι έξτρα μπισκότα Παπαδοπούλου χωρίς ζάχαρη.