Πάνω από 125.000 στην Αχαΐα οι «διπλά» εμβολιασμένοι

Ξεπέρασε το φράγμα των 125.000 διπλά εμβολιασμένων η Αχαΐα, σύμφωνα με τον πίνακα που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης για το όλο θέμα.

Οι 125.000 εμβολιασμένοι, που πλέον έχοντας κάνει και την δεύτερη δόση του εμβολίου, έχουν θωρακιστεί από τον ιό και θεωρούνται προστατευμένοι, είναι ένας αριθμός που δείχνει ότι η Αχαΐα έχει ξεκινήσει να ανακτά τους ρυθμούς της εμβολιαστικής διαδικασίας που είχε πριν από δύο μήνες, καλλιεργώντας το έδαφος που είχε χάσει.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι πριν από μία εβδομάδα οι πλήρως εμβολιασμένοι ήταν κοντά στους 118.000. Η αύξηση των εφτά χιλιάδων εμβολίων μέσα σε λίγες ημέρες δείχνει ότι υπάρχει αυτή η τάση για την ανάκτηση του εδάφους που είχε χαθεί το διάστημα που ο ρυθμός είχε πέσει.

Απέχει όμως αρκετά από τον στόχο του 75% και του 80%, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων φαίνεται ότι δεν έχει φτάσει ακόμα ούτε το 40% του συνολικού πληθυσμού του νομού.

Όμως μόνο και μόνο το γεγονός ότι η Αχαΐα δείχνει να έχει την διάθεση να τρέξει τα εμβόλια, παρόλο που βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

Με βάση πάντα τα στοιχεία που δίνονται στην επίσημη ιστοσελίδα της εμβολιαστικής διαδικασίας, τα άτομα που έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου έχουν ξεπεράσει τις 148.000, ενώ το σύνολο των εμβολίων είναι πάνω από 265.000.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το γεγονός ότι η Αχαΐα έχει από τον Απρίλη και μετά μία σταθερή πορεία στην εμβολιαστική διαδικασία, έχοντας δείξει την ανάλογη διάθεση για το εμβόλιο, φαίνεται να αποτυπώνεται στην πορεία του τέταρτου κύματος.