Παπαδόπουλος: «Στην Τρίπολη τηρήθηκε η ιστορική τάξη» – Ικανοποίηση του Δημάρχου Καλαβρύτων

«Το έχουμε πει και το επαναλαμβάνουμε. Η Ιστορία δεν τροποποιείται, δεν παραποιείται και δεν επικαιροποιείται κατά το δοκούν και ανάλογα με τις περιστάσεις κάθε εποχής ή συγκυρίας. Την Ιστορία την γράφουν τ’ αδιάσειστα γεγονότα και η επιστημονική τεκμηρίωση. Και τα γεγονότα λένε ότι η αρχή του ’21 ήταν τα Καλάβρυτα».

Αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Θανάσης Παπαδόπουλος, σε δήλωση του μετά το τέλος της παρέλασης της Κυριακής στην Τρίπολη όπου, στο πλαίσιο των εκεί εκδηλώσεων του Δήμου για τα 200 χρόνια απ’ την Επανάσταση, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, το Ιερό Λάβαρο της Ιεράς και Ιστορικής Μονής της Αγίας Λαύρας, άνοιξε την παρέλαση, ως το διαχρονικό σύμβολο της έναρξης της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

«Το Ιερό Λάβαρο της Αγίας Λαύρας, το εθνικό μας σύμβολο», είπε ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, «όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ήταν στην κορυφή της παρέλασης στην Τρίπολη, σύμφωνα με την ιστορική τάξη και αλήθεια. Σύμφωνα με τη φυσική του θέση στις παρελάσεις για το ’21. Ήταν στην κορυφή, στα χέρια των μαθητών μας απ’ τα Καλάβρυτα και την Κλειτορία και των μελών του Θεατρικού Ομίλου μας ‘Πάνος Μίχος’ που με περηφάνεια άνοιξαν την παρέλαση».

Και πρόσθεσε: «Ο Δήμος Καλαβρύτων, ως γνωστόν, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια ώστε Πράξεις που είναι αντίθετες με την ιστορική πραγματικότητα, να καταργηθούν. Η προσπάθεια αυτή εξελίσσεται, κλιμακώνεται και είμαι βέβαιος ότι η έκβαση της θα είναι αυτή που πρέπει».