Παρουσιάζεται στις 30/8 το βιβλίο «Πέρα απ’ τον Ορίζοντα», για τον Ξενοφώντα Βεργίνη

Με τίτλο «Πέρα απ΄τον Ορίζοντα» κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ενάλιος- Ωκεανός η επίσημη βιογραφία του Δρ. Ξενοφώντα Βεργίνη, ακαδημαϊκού, πρώην βουλευτή και επιχειρηματία, γραμμένη από την διεθνώς καταξιωμένη δημοσιογράφο και συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη που εδώ και χρόνια ζει μόνιμα στο Μόντρεαλ του Καναδά.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη ρίχνει φως στη ζωή του παιδιού που ξεκίνησε με πενιχρά μέσα από τους Τσουκαλάδες της Λευκάδας και κατέκτησε την παιδεία, την πολιτική και τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς τα όνειρά του έφταναν πέρα από τον περιορισμένο ορίζοντα του χωριού και του νησιού του.

Το βιβλίο θα παρουσιαστεί την προσεχή Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021, στις 8 μ.μ., σε εκδήλωση στο Κηποθέατρο «Άγγελος Σικελιανός» στη Λευκάδα, με ομιλητές:

-Τον καθηγητή Εργατικού Δικαίου, πρώην Αντιπρόεδρο της Βουλής, Αλέξη Μητρόπουλο.

-Την πρώην Αντιδήμαρχο Λευκάδας, φιλόλογο Δέσποινα Καλέζου.

-Τον Αρχιμανδρίτη, Δρ. Απόστολο Καβαλιώτη, διδάκτορα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας.

-Την Εκδότρια Ελένη Κεκροπούλου.

-Τον επιχειρηματία, Πρόεδρο του Ελληνοτουρκικού Επιμελητήριου Παναγιώτη Κουτσίκο.

-Την δημοσιογράφο και συγγραφέα Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη και τον ίδιο τον πρώην βουλευτή Λευκάδας, πρώην διοικητή ΟΓΑ και επιχειρηματία Ξενοφώντα Βεργίνη.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Σπύρος Κτενάς.  

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Η συγγραφέας με μαεστρία σκιαγραφεί την προσωπικότητα του ανδρός που αποτελεί διαχρονικό πολιτικό πρόσωπο στον καμβά της νεότερης ελληνικής ιστορίας.

Πανεπιστημιακός, πολιτικός, επιχειρηματίας, άνθρωπος και συνάνθρωπος έγινε το σύμβολο του ελληνικού ονείρου, που ήταν η μεταπολεμική έξοδος από τον περιορισμένο ορίζοντα της φτωχής επαρχίας. Έχοντας βιώσει τον απόηχο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της Κατοχής, της μεταπολεμικής Ελλάδας, της δικτατορίας, της μεταδικτατορικής Ελλάδας με το πτυχίο του δασκάλου και αργότερα με τα πτυχία και μεταπτυχιακά στην Οικονομία (είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών), αποτελεί την ενσάρκωση του επιτυχημένου Έλληνα του 20ου αιώνα, που πάλεψε για Παιδεία κι Ελευθερία κατακτώντας την θέση του στη σύγχρονη πολιτική σκηνή της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης.

Η συγγραφέας παρακολουθεί την εξέλιξή του Ξενοφώντα Βεργίνη από παιδί της αγροτιάς στους Τσουκαλάδες σε ισότιμο συνομιλητή του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, του πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη, αλλά και των μετέπειτα πρωθυπουργών Ανδρέα Παπανδρέου, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά, Κυριάκου Μητσοτάκη και όλων των ηγετών που έγραψαν την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, αλλά και των ηγετών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*H Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη έχει γεννηθεί στη Λευκάδα, όπου τελείωσε τη δημοτική και μέση εκπαίδευση.

Απόφοιτος του Πολιτικού Τμήματος της Νομικής Αθηνών, δημοσιογραφεί από το 1983 σε ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά της Ελλάδας. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και έχει εργαστεί κατά διαστήματα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς Σκάι, Flash 9,61, EPA 5, Δημοτικό Ραδιόφωνο Αθήνας καθώς και στην Ελληνική Τηλεόραση (ΕΤ).

Από το 1989 ζει στο Μόντρεαλ του Καναδά, όπου εργάσθηκε ως ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (μέχρι Μάιο 2015) και απασχολείται ταυτόχρονα στα διάφορα ομογενειακά μέσα του Καναδά και της Αμερικής, ενώ συνεργάζεται με την εφημερίδα The Huffington Post.

Έχει γράψει βιογραφίες, μυθιστορήματα, διηγήματα και περιηγητικά βιβλία. Το τελευταίο της μυθιστόρημα «Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ» εκδόθηκε απο τις εκδόσεις Ωκεανός (2016).

Είναι Πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Μόντρεαλ με έντονη δραστηριότητα στην δημιουργία μακροπολιτισμού στην Ελληνική Διασπορά του Καναδά.

Η Ιουστίνη Φραγκούλη-Αργύρη αναδείχθηκε σε ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ το 2018 από την Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ.