Παρουσιάζεται την Πέμπτη 21/10 το λεύκωμα της Περιφέρειας “Μνήμες 1821”

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 στις 19.00, εκδήλωση στην Achaia Clauss όπου θα παρουσιαστεί το Λεύκωμα που εξέδωσε με αφορμή τον εορτασμό των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, υπό τον τίτλο: Μνήμες 1821 – Δυτική Ελλάδα – Η Γη της Φλόγας.

Συγγραφείς του Λευκώματος της Περιφέρειας είναι ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννης Δελλής και ο Ιστορικός της Εκπαίδευσης και Επίκουρος καθηγητής “Πολιτικής Ιστορίας” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων Νίκος Τόμπρος.

Το Λεύκωμα προέκυψε έπειτα από πολύμηνη συνεργασία με τη γνωμοδοτική επιτροπή αποτελούμενη από εγνωσμένου κύρους πρόσωπα και συγκεκριμένα την Δρ. Ολυμπία Βικάτου, Αρχαιολόγο και Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος, την Δρ. Αναστασία Κουμούση, Αρχαιολόγο και Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, τον Θεόδωρο Λάμπρο, Ιστορικό και Διαχειριστή του ιστορικού πόρταλ «Το skalistiri.news σκαλίζει το 1821», τον Ιωάννη Μόσχο, Αρχαιολόγο στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, τον Χρήστο Μούλια, Δικηγόρο και Συγγραφέα-Πρόεδρο της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας  Πελοποννήσου, την Βάνα Μπεντεβή, Φιλόλογο και Ιστορικό,  Συγγραφέα, Ερευνήτρια και Πρόεδρο της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας (Ι.Λ.Ε.Α.), τον Σήφη Μπουζάκη, Ιστορικό της Εκπαίδευσης και Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου  Πατρών, τον Αντώνη Σκιαθά, Ποιητή και Ιστορικό Ερευνητή, την  Ροδάνθη – Ρόζα Φλώρου, Πρόεδρο της Βυρωνικής Εταιρείας Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και τον Αθανάσιο Φωτόπουλο, πρ. Καθηγητή Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

*Στην εκδήλωση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πελοπόννησος», Κωνσταντίνος Μάγνη, θα μιλήσουν οι  Ιωάννης Δελλής, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δρ. Αναστασία Κουμούση, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Σήφης Μπουζάκης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Νίκος Τόμπρος, Ιστορικός της Εκπαίδευσης, Επίκουρος καθηγητής “Πολιτικής Ιστορίας” Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Αθανάσιος Φωτόπουλος, πρ. Καθηγητής Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Μποτίνης.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη για εμβολιασμένους και νοσήσαντες σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού covid 19.