Πατάτες γεμιστές με κοτόπουλο, πράσο και τυρί

Υλικά

  • 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους, βρασμένες και κρύες.
  • 300 γρ κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 πράσα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 80 ml (1/2 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε από την προηγούμενη μέρα τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
  • Μόλις ροδίσει αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
  • Επαναφέρουμε το ίδιο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας.
  • Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε το πράσο.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά να καραμελώσουν.
  • Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
  • Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να δέσει.
  • Παίρνουμε κάθε πατάτα και κόβουμε περίπου 0,5 εκ. από την επάνω πλευρά.
  • Με ένα κουτάλι “κουφαίνουμε” τις πατάτες και δημιουργούμε χώρο για να μπει η γέμιση.
  • Γεμίζουμε τις πατάτες με το κοτόπουλο που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια κάθε πατάτας με το έξτρα τυρί
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.