Υλικά
- 6 πατάτες μεσαίου μεγέθους, βρασμένες και κρύες.
- 300 γρ κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 3 πράσα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 80 ml (1/2 φλιτζάνι) έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε από την προηγούμενη μέρα τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα
- Μόλις ροδίσει αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
- Επαναφέρουμε το ίδιο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτουμε το πράσο.
- Σιγομαγειρεύουμε για 12-15 λεπτά να καραμελώσουν.
- Έπειτα προσθέτουμε το κοτόπουλο, την κρέμα γάλακτος και το τριμμένο τυρί.
- Ανακατεύουμε να λιώσει το τυρί και να δέσει.
- Παίρνουμε κάθε πατάτα και κόβουμε περίπου 0,5 εκ. από την επάνω πλευρά.
- Με ένα κουτάλι “κουφαίνουμε” τις πατάτες και δημιουργούμε χώρο για να μπει η γέμιση.
- Γεμίζουμε τις πατάτες με το κοτόπουλο που έχουμε ήδη ετοιμάσει.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια κάθε πατάτας με το έξτρα τυρί
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.