ΠΑΤΡΑ: Αγοράζουν ήδη ακριβότερα τον καφέ! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ TAKE AWAY KAI … ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Το κύμα ακρίβειας που έρχεται για να “χτυπήσει” δεκάδες είδη και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό ενός νοικοκυριού, πρόκειται να αυξήσει την τιμή ενός είδους που για τους περισσότερους από εμάς έχει γίνει η τελευταία μορφή αναψυχής και διασκέδασης που μας έχει απομείνει. Και αναφερόμαστε στον καφέ.

Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη για τους επαγγελματίες του κλάδου που, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν, ήδη στις παραγγελίες που κάνουν αγοράζουν αρκετά πιο ακριβά τον καφέ που προμηθεύονται από ότι πριν.

Πιο συγκεκριμένα από τα 9 με 10 ευρώ το κιλό πλέον τον αγοράζουν στα 15 και στα 17 ευρώ, ανάλογα με το είδος και το brand του κάθε καφέ. Από πέντε έως και εφτά ευρώ πάνω δηλαδή.

Πρόκειται για μία αύξηση που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επαγγελματιών δεν θα μπορέσουν να απορροφήσουν, όσο και αν το προσπαθήσουν.

Ο καφές, με βάση τις ίδιες εκτιμήσεις αναμένεται να ανέβει από 50 λεπτά έως και 1 ευρώ, ανάλογα με την «πολιτική» που ακολουθεί το κατάστημα.

Οπότε ο καφές σε πλαστικό και το take away που σήμερα βρίσκουμε στην τιμή μεταξύ του 1,40 με 1,60, θα φτάσει τουλάχιστον τα 2 ευρώ και σε ορισμένες περιπτώσεις τα 2,50 ευρώ,

Ο καφές σε τραπεζάκι ο μέσος όρος της τιμής του οποίου είναι στα 3 με 3,50 ευρώ (τουλάχιστον στην Πάτρα) θα ανέλθει στα 4 ευρώ και αυτό μόνο σε περίπτωση που οι επαγγελματίες τον συγκρατήσουν.