Πάτρα: Ανήλικοι οι δράστες της κλοπής καλωδίων 2,4 χιλιομέτρων στην Περιμετρική

Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, 20 συνολικά κλοπές, που διαπράχθηκαν τους τελευταίους 2 μήνες στη Μεγάλη Περιμετρική Οδό των Πατρών.

Δράστες φέρονται δύο ανήλικοι, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί κι έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους, όπως και για τους γονείς τους για παραμέληση της εποπτείας τους. Επίσης, και για δύο ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ανακύκλωσης, για τα αδικήματα αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Οι ανήλικοι κατηγορούνται γιατί, από τις 11 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου αφαίρεσαν από τον αυτοκινητόδρομο καλώδια υπόγειας εγκατάστασης, γείωσης και οπτικών ινών, συνολικού μήκους 2,4 χιλιομέτρων. Επιπλέον, τα μετέφεραν σε περιοχή της Πάτρας και με τη χρήση φλόγας τα απογύμνωναν και τα διέθεσαν προς πώληση.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι φθορές που προκάλεσαν είναι σημαντικές, ενώ δημιουργήθηκε κίνδυνος για τους χρήστες της οδού, λόγω των βλαβών που προκάλεσαν στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Στο πλαίσιο των ερευνών από αστυνομικούς εντοπίστηκε ο ένας εκ των κατηγορουμένων να οδηγεί φορτηγό, με συνεπιβάτη τον συνεργό του, και σε έλεγχο βρήκαν και κατέσχεσαν 265 μέτρα κλεμμένα καλώδια, τα οποία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο εταιρείας της Περιμετρικής.