ΠΑΤΡΑ: Αντιδράσεις στην εστίαση για τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης – Δηλώσεις γνωστών καταστηματαρχών

Αντιδράσεις φέρνουν στην εστίαση οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα προνόμια των εμβολιασμένων και τον διαχωρισμό που πρόκειται να γίνει στα καταστήματα του κλάδου.

Σύμφωνα με τα όσα αναγγέλθηκαν από τους αρμόδιους υπουργούς από τις 15 Ιουλίου και μετά τα καταστήματα είναι υποχρεωμένα να επιλέξουν είτε να είναι στους αμιγείς χώρους που απευθύνονται στους πλήρως εμβολιασμένους, είτε στους μεικτούς που απευθύνονται στο μη πλήρως εμβολιασμένους.

Σε κάθε περίπτωση ο ρόλος της εστίασης γίνεται εποπτικός αφού οι καταστηματάρχες και τα μαγαζιά θα πρέπει να ελέγχουν τους μεν πρώτους αν έχουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού και τους δεύτερους αν έχουν κάνει self ή rapid test ή μοριακό.

Ότι φοβόντουσαν οι επαγγελματίες του κλάδου στο θέμα της εστίασης γίνεται πραγματικότητα και αναμένονται να υπάρξουν αντιδράσεις.

 

Κωνσταντίνος Σακκής – Μέλος Διοίκησης ΣΚΕΑΝΑ

“Θεωρούμε απαράδεκτο όλο αυτό που ανακοινώθηκε. Το πιο σημαντικό είναι πως όλο αυτό είναι ουτοπικό να εφαρμοστεί στην πραγματικότητα.

vvvvvvvvvvvvvv.jpg

Οι καταστηματάρχες έχουν μια αποστολή: να δίνουν στον κόσμο ό,τι χρειάζεται για να περάσει καλά. Τα μέτρα αυτά τους μετατρέπουν άτυπα σε αστυνομικούς.

Η πολιτεία οφείλει να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί, χωρίς να βάζει έναν ολόκληρο κλάδο να έρθει σε κόντρα με τους πελάτες του.

Υπάρχει και ένα ερώτημα που δεν το απάντησε κανείς: Ποιος θα πληρώνει τον υπάλληλο που απαιτείται για να ελέγχει τα στοιχεία όποιου μπαίνει;”

Σπύρος Στεργίου – πρώην Πρόεδρος ΣΚΕΑΝΑ

“Μας βάζει να κάνουμε τον χωροφύλακα εμείς κάτι που θα μας φέρει σε προστριβές με τους πελάτες μας.

88_16_2.jpg

Φοβάμαι ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα τους δέχονται όλους ανεξαιρέτως και θα δημιούργησουν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Το κράτος είναι αυτό που θα πρέπει να ελέγχει και όχι εμείς.”