ΠΑΤΡΑ: Αντιεμβολιάστρια γιατρός… στο IKA Αγ. Αλεξίου – Καταγγελία από μητέρα παιδιού

Σε απολογία πρόκειται να κληθεί μια γιατρός του εμβολιαστικού κέντρου βορείου τομέα της Πάτρας, καθώς σε βάρος της έχει γίνει σοβαρή καταγγελία από μητέρα παιδιού, που το είχε συνοδεύσει για να εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού. Η μητέρα κατήγγειλε στην 6η ΥΠΕ, πως η γιατρός κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του εμβολιασμού του παιδιού στο πρώην ΙΚΑ Αγίου Αλεξίου, διατύπωσε τις απόψεις της σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, αλλά και την σοβαρότητα της νόσου, λέγοντας χαρακτηριστικά -σύμφωνα με την καταγγέλουσα- “μια γρίππη είναι”.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η μητέρα πήγε το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης 17 Αυγούστου, στο εμβολιαστικό κέντρο του Βορείου τομέα, στο ΙΚΑ του Αγίου Αλεξίου, προκειμένου να εμβολιαστεί το παιδί της, μετά από δική του απαίτηση. Εισερχόμενη στο εμβολιαστικό κέντρο, συνάντησε -όπως επισημαίνει- ιδιαίτερα ευγενική συμπεριφορά από δύο νοσοκόμες, αλλά και την αδιαφορία της γιατρού την οποία αφορά η καταγγελία.

Ακολούθησε, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η μητέρα, ο εξής διάλογος:

Μητέρα: “Ο γιατρός μας πρότεινε να κάνει το εμβόλιο προτού πάνε τα παιδιά σχολείο, για να αποκτήσουν ανοσία”

Γιατρός: “Βλέπετε, αυτό κάνουν. Αν είναι δυνατόν. Πανικοβάλουν τον κόσμο και θα μαζευτούν όλοι τώρα. Αν είναι δυνατόν. Μια γρίππη είναι, τίποτα παραπάνω. Γιατί να εμβολιάσετε το παιδί, δεν ξέρετε τι θα γίνει μετά από λίγα χρόνια.

Στη συνέχεια, η μητέρα, απευθυνόμενη στο παιδί της την ώρα του εμβολιασμού -τον οποίο πραγματοποίησε μία από τις νοσοκόμες-, είπε: “μπράβο και καλή ανοσία”. Τότε, η γιατρός απάντησε: “Τι μπράβο; Γιατί; Επειδή έκανε το εμβόλιο; Όχι βέβαια.”

Η καταγγελία, που έχει πραγματοποιηθεί στην 6η ΥΠΕ, πρόκειται να διερευνηθεί, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα έχει προσκομίσει και φωτογραφικό υλικό από το περιστατικό.

ΠΗΓΗ: Πελοπόννησος