ΠΑΤΡΑ: Από τον Οκτώβριο και μετά θα φανεί τι θα γίνει με τη διασπορά στα σχολεία

Από τον Οκτώβριο και μετά θα φανεί τι θα γίνει με τα σχολεία και τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού και αν θα έχουν το αποτέλεσμα που περιμένουν οι επιστήμονες και ελπίζει το υπουργείο Παιδείας.

Όλες οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι από τη στιγμή που το μεγαλύτερο ποσοστό των μαθητών παραμένει ανεμβολίαστο, άρα απροστάτευτο από τον ιό, τα κρούσματα αναμένεται να αυξηθούν στους ανηλίκους από το επόμενο δεκαήμερο.

Το μεγάλο ζήτημα που θα κρίνει την διασπορά και την πορεία της υγειονομικής κατάστασης στην περιοχή, είναι το κατά πόσο θα αυξηθούν τα κρούσματα αυτά. Το σίγουρο είναι ότι τα μέτρα προστασίας για ακόμα μία χρονιά δεν είναι τα απαιτούμενα.

Τα παιδιά κάνουν μάθημα σε αίθουσες μικρές και σε τάξεις με πάνω από είκοσι μαθητές κατά μέσο όρο, χωρίς να μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις, ενώ ζητούμενο είναι και αν και κατά πόσο τηρούνται τα μέτρα προστασίας, φορώντας τις μάσκες τους όχι μόνο στην διάρκεια των μαθημάτων αλλά και στα διαλείμματα.

Είναι ένα θέμα που παραμένει γρίφος για τους πολλούς παρόλο που τα παιδιά ακόμα και αυτά της προσχολικής ηλικίας δείχνουν να υπακούν και να έχουν μία συμμόρφωση με τα μέτρα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα για την διατήρηση της δια ζώσης εκπαίδευσης στα σχολεία όλων των βαθμίδων της σχολικής εκπαίδευσης θα είναι και αυτή τη φορά τα self test, ένα μέτρο που την περασμένη χρονιά εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία και που μπόρεσε να περιορίσει την διασπορά στις σχολικές κοινότητες.