ΠΑΤΡΑ: Απογοήτευση στον ΣΚΕΑΝΑ για τη μικρή συμμετοχή της εστίασης στην κινητοποίηση με τα κεριά

Κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι είναι στον ΣΚΕΑΝΑ για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε με τα κεριά, στην πλατεία Γεωργίου και στους δρόμους της Πάτρας.

Με βάση το μέγεθος του προβλήματος η συμμετοχή ήταν ελάχιστη, σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα υποστηρίζουν, οι άνθρωποι του ΣΚΕΑΝΑ, τονίζοντας ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν δεχθεί δεκάδες διαμαρτυρίες για τους λογαριασμούς στο ρεύμα, από συναδέλφους τους που τους έλεγαν τι θα γίνει με αυτή την κατάσταση.

Ο ΣΚΕΑΝΑ κινητοποίησε τους φορείς, κέρδισε τη συμπαράσταση του Επιμελητηρίου και του Δήμου, ενώ το παρών δήλωσαν στην πορεία και αρκετοί εκπρόσωποι όχι μόνο της δημοτικής αρχής, αλλά και του πολιτικού κόσμου.

Παρόλα αυτά η συμμετοχή ήταν ελάχιστη από πλευράς εστίασης, την ώρα που όλα τα καταστήματα του κλάδου αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τα ποσά που τους έρχονται από την ΔΕΗ και από τους ιδιώτες προμηθευτές ενέργεια.

«Από τον καναπέ δεν γίνεται να διεκδικήσεις το δίκιο σου» σχολίαζαν χαρακτηριστικά μέλη του ΣΚΕΑΝΑ για την ελάχιστη συμμετοχή, τονίζοντας ότι από την μία ο κόσμος της εστίασης διαμαρτύρεται για τους λογαριασμούς ρεύματος, όμως από την άλλη δεν κάνει κάτι για αυτό.

Η ουσία πάντως σε κάθε περίπτωση δεν αλλάζει. Ήδη, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε πριν από την κινητοποίηση, πέντε καταστήματα έβαλαν λουκέτο εξαιτίας της ρεύματος και υπάρχουν δεκάδες ακόμα μαγαζιά εστίασης που βρίσκονται κοντά σε μία τέτοια απόφαση από τη στιγμή που δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.

Λογαριασμοί που είναι υπέρ διπλάσια σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, παρόλο που πολλές φορές μπορεί τα μαγαζιά να έχουν καταναλώσει ακόμα και λιγότερο ρεύμα.