ΠΑΤΡΑ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εκανε το εμβόλιο, του έκοψαν το πόδι, πέθανε από θρόμβωση! Φοβόταν αρχικά να εμβολιαστεί!

Ο Αποστόλης Ράμμος ήταν από τα πιο αγαπητά “παιδιά” σε Ναύπακτο, Αίγιο και Πάτρα. Και ποιος δεν συγκονίστηκε από τον τραγικό θάνατό του, 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με το μονοδοσικό Johnson και 7 ημέρες μετά το χειρουργείο που εκτάκτως έκανε στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας” για να αντιμετωπιστούν οι θρομβώσεις που παρουσίασε.

 

Πατέρας 4 παιδιών ηλικίας 3,5 έως και 11 ετών, εργαζόταν επί χρόνια ως Μηχανικός (ήταν πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός) και τελευταία ήταν αποσπασμένος στο πολιτικό γραφείο της βουλευτού Αχαϊας ΝΔ Χριστίνας Αλεξοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος άνδρας είχε καθυστερήσει να κάνει το εμβόλιο όχι επειδή ήταν “αντιεμβολιαστής” αλλά επειδή φοβόταν. Δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας, μόνο κάποιοι δείκτες στις γενικές εξετάσεις αίματος μπορεί να εμφανίζονταν ανεβασμένοι, όχι όμως κάτι το αμνησυχητικό. Ο 53χρονος έκλεισε τελικά ραντεβού να κάνει το μονοδοσικό της Johnson κάτι που έγινε το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου. Δεν είχε το παραμικρό σύμπτωμα και αισθάνθηκε ασφαλής. Μία εβδομάδα μετά όμως, ένιωσε πόνους στο πόδι. Οι πόνοι ήταν αφόρητοι και μεταφέρθηκε άμεσα στο Νοσοκομείο “Αγιος Ανδρέας”. Οι γιατροί έκαναν τις προβλεπόμενες εξετάσεις και αποφάσισαν πως θα έπρεπε να χειρουργηθεί, Η επέμβαση έγινε την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου και οι χειρουργοί έκαναν τα πάντα για να μην κινδυνεύσει η ζωή του. Ακόμη όμως και τα by pass, δεν “λειτουργούσαν”. Ο 53χρονος πάθαινε συνεχώς θρομβώσεις. Οι γιατροί αναγκάστηκαν να τον ακρωτηριάσουν στο αριστερό του πόδι. Μετά από νοσηλεία λίγων ημερών ο άτυχος άνδρας κατέληξε. “Δεν γνωρίζω το περιστατικό για να μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το εμβόλιο είναι υπεύθυνο για τον θάνατο του ανθρωπου. Πρέπει να δούμε πόσα αιμοπετάλια είχε. Είναι βέβαια εξαιρετικά σπάνιο να κάνει θρόμβωση σε άνδρα, γιατί μέχρι τώρα έχει παρατηρηθεί πως το Astra Zeneca και το Johnson κάνουν σπάνιες θρομβώσεις κυρίως σε γυναίκες. Επίσης και το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε είναι μεγάλο., Μία εβδομάδα., Συνήθως αυτά εμφανζονται στις 3-4 μέρες. Ομως τίποτε δεν μπορούμε να αποκλείσουμε” δηλώνει ο καθηγητής Καρδιολογίας Περικλής Νταβλούρος. “Αν τελικά ευθύνεται το εμβόλιο τότε ένα είναι βέβαιο., Πως ο άτυχος άνδρας αν κολλούσε κόβιντ θα πέθαινε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο” δήλωσε γιατρός του Νοσοκομείου “Αγιος Ανδρέας” ο οποίος αντιμετώπισε την κατάσταση.

 

Η κηδεία του Αποστόλη Ράμμου έγινε την περασμένη εβδομάδα από τον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου. Και η σύζυγός του είναι συνεργάτιδα της Χριστίνας Αλεξοπούλου. Η οικογένεια γνωρίζει καλά πως μία από τις παρενέργειες του εμβολίου, έστω και αν είναι πολύ σπάνια, είναι και οι θρομβώσεις. Ακόμη όμως και σε αυτή την περίπτωση, η πλειοψηφία αποφεύγει τον θάνατο. Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του 53χρονου. Την ίδια ώρα που εκείνος “έφευγε” νοσηλευόμενος στον “Αγιο Ανδρέα” ακριβώς δίπλα του πέθαιναν και άλλοι, αλλά από κορονοϊό! Και πολλοί περισσότεροι. Πάνω από 30 τον τελευταίο μήνα μόνο στην Πάτρα. Ογδόντα κατά μέσο όρο σε όλη τη χώρα.