ΠΑΤΡΑ: Αποθρασύνθηκαν οι αντιεμβολιαστές – Μετά τον Μητροπολίτη, επιτίθενται και σε δημοσιογράφους

Με μηνύσεις απειλεί δημοσιογράφο ο διακινητής γνωστής εκκλησιαστικής εφημερίδας

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος για τους αντιεμβολιαστές στην Πάτρα. Δυστυχώς, οι περισσότεροι προέρχονται από σκληροπυρηνικούς εκκλησιαστικούς κύκλους και παρασυρόμενοι από ιερείς δίχως γνώση, που δεν υπακούν στις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, στρέφονται πλέον δημόσια κατά όσων θεωρούν υπευθύνους για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Δυσκολεύονται ωστόσο να διακρίνουν ότι για το εμβόλιο έχει λόγο η ιατρική κοινότητα, ενώ για την υποχρεωτικότητα η ελληνική Κυβέρνηση. Συνεπώς, επιλέγουν να “τα βάζουν” με όποιον νομίζουν! Τα γεγονότα κάτω από το Επισκοπείο πριν λίγες εβδομάδες, είναι γνωστά. Όπως και το ότι οι φανατικοί αυτοί κύκλοι υπερορθοδόξων, συνέχισαν με την ξακουστή πλέον συγκέντρωση των 24 ατόμων μπροστά στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέου…

Το ανήκουστο βέβαια είναι το γεγονός που συνέβη σε κηδεία στο Α’ Κοιμητήριο Πατρών, όπου αντιεμβολιαστής, ο οποίος μάλιστα διακινεί σε εβδομαδιαία βάση γνωστή εφημερίδα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, άρχισε να φωνάζει σε δημοσιογράφο, ο οποίος βρισκόταν σε καφέ και μόλις είχε χαιρετήσει τους πενθούντες, ότι κρύβει θανάτους από εμβόλιο κορωνοϊού! Του χρέωσε μάλιστα και τον θάνατο για τον οποίο είχε έρθει στο Κοιμητήριο, με τους συγγενείς έκπληκτους, να μην ξέρουν τί να πουν.

Δεν έμεινε όμως εκεί, καθώς μετά από λίγες μέρες, απείλησε σε μηνύματα στα social γυναίκα δημοσιογράφο, ότι θα υποβάλει μήνυση για απόκρυψη στοιχείων για το εμβόλιο, εάν ο συνάδελφός της δεν του απαντήσει επιστημονικά σε 102 σελίδες μελέτης που θα του στείλει! Απορίας άξιο βέβαια ότι στον ίδιο δεν έστειλε τίποτα, προφανώς γιατί …τρέμει!

Το γεγονός ότι επιστημονικά μπορεί να του απαντήσει μόνο κάποιος ειδήμων, ούτε του περνάει από το μυαλό!  Όπως φαίνεται ο συγκεκριμένος και οι όμοιοί του που μόνο ζημιά κάνουν στην τοπική Εκκλησία, θα πάθει ότι και οι αντιεμβολιαστές της Ζακύνθου, που πηγαίνοντας να καταθέσουν μηνύσεις, φόρεσαν χειροπέδες!

Στην Πάτρα, δυστυχώς η καλοσύνη του Σεβασμιωτάτου για κάποιους μέσα στην Εκκλησία αποτελεί αδυναμία. Είναι αυτοί που συγχέουν την πίστη με τη φαιδρότητα και ταυτίζουν τον σωστό ιεράρχη με διαδηλωτές που αψηφούν το Συνοδικό θεσμό και ανεμίζουν άνευ λόγου σημαίες και εικονίσματα. Ευτυχώς, υπάρχουν όμως πολύ περισσότεροι, που έχουν σώας τας φρένας, υγιή τη πίστη και αισθάνονται την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου προς όλους ανεξαιρέτως.

Αξίζει τέλος, να παραθέσουμε την απάντηση του γνωστού δημοσιογράφου όταν πληροφορήθηκε τις νέες απειλές. Ο καλός συνάδελφος, προσφέρθηκε να δώσει χρήματα ο ίδιος στον διανομέα της εφημερίδας ώστε να καταθέσει τη μήνυση εναντίον του! Πάντα με χιούμορ!