ΠΑΤΡΑ: Αυτοί θα έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ εμβολιαστεί μέχρι Σεπτέμβρη! Θα χάνουν τις δουλειές τους! Νέα συγκέντρωση αύριο στην Πλατεία

«Βεντάλια» μέτρων ετοιμάζει να ανοίξει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι ειδικοί χτυπούν  καμπανάκι για την αύξηση του ιικού  φορτίου στα λύματα. Η τροπολογία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων ψηφίστηκε χθες Πέμπτη 23 Ιουλίου, ενώ μπορεί ανά πάσα στιγμή να επεκτείνεται το μέτρο και σε άλλους κλάδους  με την έκδοση υπουργικής απόφασης

«Πρεμιέρα» θα γίνει από το προσωπικό των ιδιωτικών, δημόσιων και δημοτικών μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία (ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό). Η κλεψύδρα μετρά αντίστροφα, καθώς οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη (ή τη μοναδική) δόση έως τις 16 Αυγούστου.

Τη «σκυτάλη» παίρνουν οι υγειονομικοί, που θα πρέπει να έχουν κάνει την πρώτη (ή τη μοναδική) δόση μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου. Σε περίπτωση που επιλέξουν να μην εμβολιαστούν τότε μπαίνουν υποχρεωτικά σε άδεια άνευ αποδοχών, ενώ θα γίνουν προσλήψεις προσωπικού ορισμένου χρόνου για να καλυφθούν οι κενές θέσεις που θα προκύψουν.

Na σημειωθεί εδώ πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανακοινώσει ακόμα και σήμερα ένα πακέτο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού.

Στο  τραπέζι παραμένει το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, με τα χρονικά περιθώρια να  στενεύουν πάντως (καθώς το Σεπτέμβριο γίνεται η επιστροφή στα θρανία). Παράλληλα έχει εξεταστεί το ενδεχόμενο το μέτρο να επεκταθεί σε εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς (π.χ.  ενέργεια και ύδρευση) που έρχονται σε συχνή επαφή με τους πολίτες.

>Πάντως οι κινητοποιήσεις των αντιμεβολιαστών συνεχίζονται και μάλιστα αύριο εχει προγραμματιστεί άλλη μία στην Πλατεία Γεωργίου.