ΠΑΤΡΑ: Αυξάνονται οι Αφγανοί στη λιμενική ζώνη

Αύξηση της κίνησης των μεταναστών και των προσφύγων στους χώρους μπροστά από το νέο λιμάνι έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα από τους λιμενικούς και τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές ο αριθμός των ανθρώπων που διαμένουν προσωρινά ή και για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα στα πρώην εργοστάσια της Ακτής Δυμαίων έχει ξεπεράσει τα 200 άτομα.

Παράλληλα με αυτή την κινητικότητα παρατηρείται και μια μεγαλύτερη συχνότητα των ανθρώπων αυτών στις εξορμήσεις τους για να μπουν στους χώρους του νέου λιμανιού, είτε σκαρφαλώνοντας τα κάγκελα, είτε μπαίνοντας σε κάποιο από τα φορτηγά που περιμένουν να ταξιδέψουν με το πλοίο της γραμμής Πάτρα – Ιταλία.

Οι επαγγελματίες οδηγοί φορτηγών έχουν βρει τον μπελά τους και οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται έχουν διαμηνύσει στους υπεύθυνους του λιμανιού να πάρουν μέτρα για να σταματήσει αυτή η κατάσταση.

Το όλο θέμα, σύμφωνα πάντα με τους κύκλους των αστυνομικών και των λιμενικών που βρίσκονται σε άμεση επαφή με το λιμάνι, σχετίζεται με την αναμενόμενη έξαρση της προσφυγικής κρίσης μετά την άνοδο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν.

Ένα σημαντικό ποσοστό από τον κόσμο που έφυγε από την πατρίδα του εξαιτίας αυτής της εξέλιξης έχει φτάσει ήδη στα σύνορα με την Αλβανία και οι παράκτιες πόλεις της γείτονας χώρας έχουν γεμίσει από πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.

Αυτό σημαίνει ότι έχουν ήδη εγκατασταθεί εκεί οι “πονηροί” των κυκλωμάτων διακίνησης μεταναστών και δείχνουν στους ανθρώπους αυτούς την Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα ως την αφετηρία για το ταξίδι τους προς την Δύση για μία καλύτερη ζωή.

Τους τάζουν δηλαδή με λίγα λόγια λαγούς με πετραχήλια που δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα αφού οι έλεγχοι είναι αυστηροί, παίρνοντας τους τα χρήματα που έχουν μαζί τους.