ΠΑΤΡΑ: Αυξημένος ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή (επίπεδο 4)

Λόγω αυξημένου κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή μας (κατηγορία κινδύνου 4) τη Δευτέρα 2 Αυγούστου, το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΕΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

· Μην καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά και ιδιαίτερα όταν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

· Μην ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

· Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

· Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα όταν βρισκόμαστε σε υπαίθριους χώρους ή έξω από το αυτοκίνητο ενώ είμαστε σε κίνηση.

· Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Θα υπάρξει κίνδυνος ανάφλεξης , λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

· Σεβόμαστε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε δασικές περιοχές σε περιόδους υψηλού κίνδυνου

· Καθαρίζουμε τις ιδιοκτησίες μας από την βλάστηση που θα γίνει ξερά χορτάρια και από σωρούς κλαδιών και άλλων εύφλεκτων υλικών.

· Εφόσον αντιληφθούμε πυρκαγιά καλούμε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199 και δίνουμε σαφείς πληροφορίες για το σημείο όπου βλέπουμε την πυρκαγιά.

Το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου θα είναι σε κατάσταση ετοιμότητας σε 24ωρη βάση με όλες τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες του Δήμου.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr και στην ιστοσελίδα του Δήμου www.e-patras.gr