ΠΑΤΡΑ: Χωρίς άδεια λειτουργεί η Μαρίνα

Χωρίς άδεια λειτουργεί η Μαρίνα της Πάτρας εδώ και πάνω από 30 χρόνια, έτσι όπως αποκάλυψε ο προϊστάμενος του τμήματος της λιμενικής ζώνης του δήμου, Γιώργος Αγγελόπουλος.

 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Αγγελόπουλος η Μαρίνα όλα αυτά τα χρόνια δεν είχε άδεια λειτουργίας με αποτέλεσμα στην ουσία να μην μπορούν να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την βελτίωση της.

 

Όπως είπε ο κ. Αγγελόπουλος από τη στιγμή που δεν υπήρχε άδεια λειτουργίας, κάθε ενέργεια που θα έκανε ο δήμος θα μπορούσε να είχε νομικές συνέπειες.

 

Πλέον έγινε τοπογραφική μελέτη των χερσαίων και των λιμενικών χώρων της Μαρίνας και έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν οι διαδικασίες που χρειάζονται για την κατάθεση φακέλου για την μπορέσει να πάρει την άδεια αυτή.

 

Στο μεταξύ μέσα από την άδεια λειτουργίας θα προχωρήσει και η διαδικασία για τον χαρακτηρισμό της ως τουριστική λιμενική ζώνη που θα της δώσει την δυνατότητα να μπει σε κάποιο από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα για την αναβάθμιση της.

 

Οι ζημιές πάντως που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία φτάνουν τα 2 εκατομμύρια ευρώ, όμως το γεγονός ότι η παραλιακή ζώνη της Πάτρας έχει χαρακτηριστεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα βοηθήσει στο να προχωρήσουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την επιδιόρθωση των ζημιών που έχουν γίνει.

 

Μέχρι ώρας πάντως η Μαρίνα παραμένει στην κατάσταση που την άφησε η κακοκαιρία, κάτι που σημαίνει ότι έχουν μειωθεί τα σκάφη που μπορεί να φιλοξενήσει και ότι ασφαλώς δεν μπορεί να φιλοξενήσει νέα διερχόμενα που έρχονται για να αγκυροβολήσουν για λίγο.

 

Ήδη αρκετά από τα σκάφη που έδεναν στην Μαρίνα έχουν αποχωρήσει από τον συγκεκριμένο λιμενικό χώρο.