ΠΑΤΡΑ: Δείτε σε ποια σημεία απαγορεύεται η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή έως και τη Δευτέρα 9/8

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τις 9 Αυγούστου, απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση

Σε αναλυτική ανακοίνωση του ο Δήμος Πατρέων ενημερώνει για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα ισχύσει μέχρι τη Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021 και τις απαγορεύσεις που θα ισχύσουν.

Πιο συγκεκριμένα απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση.

Ταυτόχρονα, για το ίδιο χρονικό διάστημα απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα ή εργασία που μπορεί να προκαλέσει φωτιά, όπως για παράδειγμα οξυγονοκόλληση, ή καύση εύφλεκτης ύλης.

Για κάθε παράβαση, εκτός από τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις, προβλέπεται στην πρώτη περίπτωση πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και στη δεύτερη, πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Στην περιοχή του Δήμου Πατρέων, με βάση λοιπόν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, απαγορεύεται η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή στα εξής σημεία:

–              Δασύλλιο Πάτρας.

–              Γηροκομείο.

–              Τοπική Κοινότητα Καλλιθέας Από Γήπεδο και άνω  και Από Δεξαμενή και άνω.

–              Δάσος Καμινίων – Βραχνεΐκων.

–              Πευκοδάσος Κεφαλόβρυσου Κρήνης (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές ζώνες).

–              Από Άγιο Κωνσταντίνο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη).

–              Δάσος Καρκαλός Άνω Καστριτσίου σε θέσεις Μοχλός-Χάραδρος-Πασχαλιάνοι-Αγ. Παρασκευή-Γεφύρι Σώφαινας-Μοχλός.

–              Ιππικός Όμιλος Πλατανιού έως Aνω Καστρίτσι.

–              Δρέπανο – Άγιος Γεώργιος – Ανεμοδούρι (Καϊμακά).

Και σε όλα τα δάση, τα άλση και τις δασικές περιοχές του Δήμου Πατρέων.