ΠΑΤΡΑ: ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ: Τα νέα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Αγίας Σοφίας

 

 

 

 

 

 

 

Προβληματισμός επικρατεί για την παραβατική συμπεριφορά ανηλίκων, τις εντάσεις στα σχολεία και τα επεισόδια που φτάνουν ακόμα και σε συλλήψεις μαθητών. Γεγονός είναι πώς και στην Πάτρα καταγράφεται ένταση, με την εκπαιδευτική κοινότητα να απασχολούν κυρίως,  περιστατικά σε συγκεκριμένα σχολικά συγκροτήματα. Η βία στα σχολεία δυστυχώς αυξάνεται και μαζί της και η ανησυχία εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Τα παιδιά με την στάση τους, εκτιμάται πώς δείχνουν πώς βρίσκονται σε αδιέξοδα και μεγαλώνουν με πολύ άγχος. Χαρακτηριστικό είναι, ότι αύξηση της εφηβικής παραβατικότητας κατά 30% καταγράφηκε κατά τη διάρκεια του 2020, το διάστημα δηλαδή, που η ελληνική κοινωνία βρίσκονταν σε καραντίνα λόγω της πανδημίας.

Στην Πάτρα ένα από τα περιστατικά που σόκαραν την πόλη ήταν ο άγριος πετροπόλεμος που είχε αποτέλεσμα ένα παιδί 16 ετών να καταλήξει στο νοσοκομείο, με τραύμα στο κεφάλι. Στην επίθεση συμμετείχαν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 30 ανήλικοι. Από τους εμπλεκόμενους συνελήφθησαν τρείς, ένας 16χρονος καθώς και δύο μαθητές 15 ετών. Τα παιδιά φοιτούν σε άλλο σχολείο.

Σε άλλες περιπτώσεις σε σχολεία της Πάτρας μαθητές έβαλαν φωτιά σε θρανία, άγνωστοι πέταξαν βόμβες μολότοφ σε σχολικό συγκρότημα, καταγράφηκαν απειλές κατά εκπαιδευτικών, ξυλοδαρμοί μεταξύ μαθητών, ένταση και βία.

Πληροφορίες από Νεολόγο