ΠΑΤΡΑ: Δυσαρέσκεια για το “λουκέτο” στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο

Αισθητή είναι η δυσαρέσκεια στην Πάτρα από την είδηση ότι στο Εμβολιαστικό Κέντρο στο λιμάνι προγραμματίζεται να μπει λουκέτο.

Ήταν Πέμπτη 15 Απριλίου όταν άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του, εξυπηρετώντας χιλιάδες κατοίκους της ευρύτερης Αχαΐας που έσπευσαν να κάνουν εκεί το εμβόλιο.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, είχε καταφέρει να θεωρείται το αρτιότερο εμβολιαστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδας, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου οργάνωσης των υπηρεσιών του.

Άρτια και πλήρως στελεχωμένο, αποκλειστικά από μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, το Εμβολιαστικό Κέντρο, που εξαγγέλθηκε από τον ίδιο τον τότε υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, κατεβάζει ρολά στο τέλος του μήνα. Αιτία; Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει ανησυχία και αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία με τους φορείς να ζητούν η απόφαση να επανεξεταστεί.

Όπως δηλώνει   η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας κ. Άννα Μαστοράκου, “είναι πραγματικά λυπηρό να συμβαίνει αυτό. Όλο το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου εκφράζει τη δυσαρέσκειά του με την εξέλιξη αυτή, καθώς θα μπορούσε σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή να λειτουργήσει ως αποσυμπιεστής της κατάστασης για τα εμβολιαστικά κέντρα που λειτουργούν σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.”

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Χαράλαμπος Μπονάνος. Όπως εξηγεί: “Δεν είναι ωραία αυτή η εξέλιξη για τρεις λόγους. Αρχικά, θα πρέπει να δίνονται μονοσήμαντα μηνύματα αυτήν την περίοδο.

Κατά δεύτερον, το Εμβολιαστικό Κέντρο μπορεί άψογα να λειτουργήσει αποσυμφορίζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία τα οποία πιέζονται και από την πανδημία.