ΠΑΤΡΑ: Έλεγχοι και “λουκέτα” από την πρώτη παράβαση σε επιχειρήσεις

Σαρωτικοί έλεγχοι και αυστηροποίηση των προστίμων δρομολογούνται από την Πολιτεία, με αφορμή το άνοιγμα των κέντρων διασκέδασης και των κλαμπ από τις 15 Ιουλίου, σύμφωνα με το9υς περιορισμούς που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή το διαχωρισμό σε χώρους για εμβολιασμένους και μη και με συγκεκριμένη πληρότητα.

Ήδη από το Σαββατοκύριακο ξεκίνησαν πολύ πιο αυστηροί και εντατικοί έλεγχοι , ειδικά σε καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης, όπου παρατηρείται μεγάλη συρροή και συγκέντρωση κόσμου.

Κέντρα διασκέδασης και κλαμπ μπορούν να μετατραπούν, σύμφωνα με τους ειδικούς σε εστίες διασποράς, σε περίπτωση που δεν τηρούνται αυστηρά τα μέτρα, καθώς σε αυτά τα σημεία παρατηρούνται υπερσυγκεντρώσεις κυρίως από νέους. Αυτό σε συνδυασμό με τη εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα, που έχει θορυβήσει τους ειδικούς ανά τον κόσμο, έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές και της χώρας μας και κατ’ επέκταση στο κυβερνητικό επιτελείο.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να υπάρξει αυστηροποίηση των προστίμων, στο πλαίσιο του σχεδίου για την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Το σχετικό επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίστηκε από τα συναρμόδια υπουργεία, τέθηκε επί τάπητος στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, στην διάρκεια της οποίας τονίστηκε ότι δεν επιτρέπεται χαλάρωση στους ελέγχους, ενώ παράλληλα τέθηκαν στο τραπέζι και οι κυρώσεις που θα ισχύσουν με την έναρξη εφαρμογής των μέτρων γύρω από τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες -που έχουν ήδη ανακοινωθεί – στις 15 Ιουλίου.

Εξετάζεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο ακόμα και για αναστολές λειτουργίας επιχειρήσεων από την πρώτη παράβαση, χωρίς προειδοποίηση και με υψηλότερα πρόστιμα από αυτά που ισχύουν σήμερα. Στο τραπέζι του επιχειρησιακού σχεδίου είναι επίσης και ένα «μπόνους» για όσους πολίτες και επιχειρήσεις τηρούν τα μέτρα.

Την ίδια ώρα ξεκικά μια νέα στρατηγική προώθησης των εμβολιασμών, στην οποία θα εμπλέκεται και η τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ καθημερινά θα υπάρχει ενημέρωση για το ποσοστό εμβολιασμού ανά δήμο και πληροφόρηση για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν.