ΠΑΤΡΑ: Ελιές από το Ρίο… φυτεύθηκαν στην Βέρροια

Από την περιοχή του Ρίου Αχαΐας, όπου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτελεί έργα με νέες χαράξεις σιδηροδρομικών γραμμών, έπρεπε να αφαιρεθούν πολλά ελαιόδεντρα που παρεμπόδιζαν τα εκτελούμενα έργα.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε συνεργασία με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ διαζώζουν όλα τα υγιή ελαιόδεντρα. Κάλεσαν τους δήμους που ενδιαφέρονται, να αιτηθούν διάθεση δέντρων που επιθυμούν, αναλαμβάνοντας όλα τα έξοδα μεταφοράς και μεταφύτευσης, στις πόλεις τους, σε θέσεις, βεβαίως, που οι ίδιοι θα επιλέξουν.
Επτά ελαιόδεντρα από τα οποία πέντε υπεραιωνόβια και δυο εβδομήντα περίπου χρόνων μεταφέρθηκαν, με ευθύνη του δήμου, στη Βέροια.
Επτά ελιές, λόγω έκτακτων γεγονότων και συνθηκών, ξεριζώθηκαν, …εκπατρίστηκαν από τα πατρογονικά εδάφη της Παλιάς Ελλάδας, παίρνοντας το δρόμο της ξενιτειάς, για να μετεγκατασταθούν, σε νέους τόπους της….προσφυγομάνας μακεδονικής γης. Τις υποδέχτηκαν οι αρμόδιοι… Με πολύ φροντίδα και επιμέλεια, οι εργαζόμενοι του Πράσινου τις μετέφεραν στα σημεία της πόλης, όπου θα ξαναρίζωναν…Με προσοχή τις έφεραν σε επαφή με τα χώματα της πόλης, σε περίοπτα κεντρικά σημεία.
Οι ελιές του Ρίου «πολιτογραφήθηκαν» ως Βεροιώτισσες.