ΠΑΤΡΑ: Έμενε 8 χρόνια με τα σκυλιά! ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΨΑΡΟΦΑΪ

Αναβολή για τις 11 Απριλίου του 2022, ζήτησε και πήρε διά της συνηγόρου της, η 52χρονη γυναίκα που συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στο Ψαροφάι, για τα 53 σκυλιά που διατηρούσε μέσα στο σπίτι της, κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας για την ευζωία και τη δημόσια υγεία.

Η υπόθεση είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της Πάτρας και αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία που έκανε στις αρχές μια γειτόνισσα, η οποία παρευρέθηκε και χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για να καταθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε ανησυχήσει για την κατάσταση που όπως αντίκριζε, όπως ισχυρίζεται τουλάχιστον τα τελευταία 8 χρόνια, αλλά δεν είχε φανταστεί ποτέ τον αριθμό των ζώων που βρίσκονται μέσα στο σπίτι.

Οι Αρχές που μπήκαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης στην κατοικία 52χρονης, έμειναν με το στόμα ανοικτό, όταν καταμέτρησαν 53 σκυλιά και μια γάτα, τα οποία η ιδιοκτήτρια ισχυρίζεται ότι περισυνέλεγε από τους δρόμους, λόγω των φιλοζωικών της αισθημάτων.
Δεν είχαν συναντήσει ποτέ μια τέτοια κατάσταση. Η δικηγόρος και νομική εκπρόσωπος φιλοζωικών οργανώσεων Ελενα Αρβανίτη, είπε στην «Π» ότι αν και οι ιδιοκτήτες είχαν καθαρίσει πρόσφατα το σπίτι, η δυσοσμία ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα και έφτανε ακόμα και έξω από την κατοικία.

Η αναφορά της Αστυνομίας λέει πως τα ζώα στερούνταν περιπάτου και ασκήσεως σε εξωτερικό χώρο. Επιπλέον, δυο από τα σκυλιά είχαν γεννήσει χωρίς να έχει ληφθεί σχετική άδεια για την αναπαραγωγή, ενώ η γυναίκα δεν είχε προβεί στον προβλεπόμενο ετήσιο εμβολιασμό τους. Παράλληλα, σε εννέα από τα σκυλιά δεν αντιστοιχούσε ο αριθμός ηλεκτρονικής σήμανσης, που ήταν επικολλημένος στα βιβλιάρια υγείας. Αποτέλεσμα ήταν η γυναίκα να συλληφθεί και να της βεβαιωθεί διοικητικό πρόστιμο 76.000 ευρώ.

 

Η εκδίκαση της υπόθεσης πήρε μια σημαντική αναβολή, όμως με τα 53 σκυλιά όπου η κατάσταση είναι επείγουσα, κανείς δεν ξέρει ακόμα τι θα γίνει, αφού ούτε χθες είχε εκδοθεί κάποια διάταξη από αρμόδια εισαγγελέα Πρωτοδικών που χειρίζεται τις υποθέσεις προστασίας ζώων. Προς το παρόν τα τετράποδα παραμένουν στο σπίτι της ιδιοκτήτριας, ωστόσο προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση πως μπορεί να γίνει επιμελής φροντίδα σε τόσο πολλά ζώα, τα οποία είναι κλεισμένα σε ένα σπίτι, πέρα από το θέμα της δημόσιας υγείας στη γειτονιά.