ΠΑΤΡΑ: Εμβόλια… με το σταγονόμετρο! Κλείνουν εμβολιαστικά κέντρα

Στα… αποδυτήρια στείλαμε την εμβολιαστική διαδικασία στην Αχαΐα, όχι μόνο τις μέρες του καρναβαλιού, αλλά και γενικότερα, με τον αριθμό των εμβολίων που γίνονται πλέον σε ημερήσια βάση να έχει πιάσει πάτο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την Πέμπτη, τρεις μέρες μετά το καρναβάλι και ενώ έχουμε επιστρέψει άπαντες σε μία κανονικότητα, το σύνολο των εμβολίων που έγιναν σε όλο τον νομό ήταν λιγότερα από 400.

Για την ακρίβεια ήταν μόλις 396! Σύμφωνα την πρόεδρο του ιατρικού συλλόγου της Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ο ρυθμός της εμβολιαστικής διαδικασίας έχει πέσει τόσο χαμηλά στην περιφερειακή ενότητα που επί της ουσίας δεν χρειάζεται να υπάρχουν τόσα εμβολιαστικά κέντρα.

«Από τη στιγμή που η ζήτηση έχει πέσει τόσο χαμηλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι ανοικτές τόσες δομές ανοικτές που απασχολούν γιατρούς και νοσηλευτές.

Δυστυχώς μέσα στο επόμενο διάστημα, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, αναμένεται να κλείσουν κάποια από τα εμβολιαστικά κέντρα της Πάτρας και της Αχαΐας, καθώς δεν έχουν ουσιαστικά λόγο ύπαρξης».

Ο νους όλων όταν αναφερόμαστε σε επικείμενα λουκέτα σε εμβολιαστικά κέντρα της περιοχής πάει στο mega εμβολιαστικό κέντρο της Πάτρας το οποίο απασχολεί αρκετό προσωπικό από στρατιωτικούς γιατρούς και νοσηλευτές έως και διοικητικό δυναμικό.

To εμβολιαστικό αυτό κέντρο ήταν να κλείσει στις αρχές του περασμένου φθινοπώρου, όμως με συντονισμένες ενέργειες που έγιναν αποφεύχθηκε αυτή η εξέλιξη. Πλέον όμως η προσέλευση σε ένα τόσο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο είναι αρκετά χαμηλή, κάτι που έχει προβληματίσει άπαντες για το μέλλον της λειτουργίας του.

Όπως και άπαντες έχει προβληματίσει ο πάτος της εμβολιαστικής διαδικασίας, με την Αχαΐα να έχει μείνει αρκετά πίσω. Είναι χαρακτηριστικό ότι το σύνολο της εμβολιαστικής κάλυψης στις δύο δόσεις δεν ξεπερνά το 61%, ενώ της αναμνηστικής στο 44%. Αρκετά κάτω δηλαδή από τον μέσο όρο όλης της επικράτειας.