ΠΑΤΡΑ: Επίσκεψη μαθητών γυμνασίου στα γραφεία της Περιφέρειας

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υποδέχθηκε τους μαθητές της Γ’ τάξης του 9ου Γυμνασίου Πατρών, τους οποίους καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του EuropeDirect για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας ΕΥΥ 2022 με θέμα “Πώς νοιώθω ως Ευρωπαίος πολίτης”.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Αντιπεριφερειάρχη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποιούνται για τη νέα γενιά.

«Είναι ενθαρρυντικό να υποδέχεσαι νέα παιδιά και να συνομιλείς για το πώς βλέπουν την ΕΕ και να διαλέγεσαι σε ένα υψηλό επίπεδο. Συγχαρητήρια στους μαθητές για το ενδιαφέρον τους αλλά και στους καθηγητές τους που ανέλαβαν αυτό το project: Ελένη Καδά, Γιώργο Καραντζά, Ανδριάννα Παναγιωτοπούλου και Χρίστο Κερασίδη», ανέφερε ο κ. Ζαΐμης τονίζοντας: «Η ΕΕ είναι ίσως το πλέον δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης παγκόσμια και για να βελτιωθεί απαιτεί περισσότερη συμμετοχή κυρίως των νέων ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις χώρες. Περισσότερη Ευρώπη θέλουμε και περισσότερη συμμετοχή κι ας διαφωνούμε στα επιμέρους ενίοτε».

Την εκδήλωση συντόνισε η επικεφαλής του Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά.