Πάτρα: Έρχεται Retail Park στην πρώην ΑΒΕΞ

Ξεκίνησε η διαδικασία αδειοδότησης

Στη δημιουργία εμπορικών κέντρων λιανικής σε Αθήνα, Πάτρα και Ηράκλειο προχωρά ο Όμιλος Fourlis κι έτσι το  Retail Park στο Ελληνικό δεν είναι το μόνο που θα δημιουργήσει ο Όμιλος Fourlis μέσω της Trade Estates. Σύμφωνα με τον κ. Φουρλή αναμένονται σύντομα επίσημες ανακοινώσεις για τρία Εμπορικά Κέντρα Λιανικής , οι διαδικασίες αδειοδοτήσεων για τα οποία έχει ήδη ξεκινήσει. Το ένα θα γίνει στην Αττική (πέραν αυτού του Ελληνικού), το δεύτερο στην Πάτρα και το τρίτο στην Κρήτη.

Πληροφορίες που είχε αποκαλύψει το newmoney ήθελαν τον Όμιλο Fourlis να «τρέχει» σε συνεργασία με την Ten Brinke Ελλάς πρόγραμμα δημιουργίας εμπορικών πάρκων σε Πάτρα και Ηράκλειο ενώ σε πρώιμο στάδιο ήταν ακόμη ένα πρότζεκτ στην Αττική.

Σύμφωνα με εκείνες τις πληροφορίες το πάρκο στην Πάτρα θα υλοποιηθεί στην έκταση της πρώην ΑΒΕΞ (στέγαζε την πτωχευμένη βιομηχανία τυποποιημένης ξυλείας) 21,5 στρεμμάτων στην Ακτή Δυμαίων της Πάτρας, που αγοράστηκε μέσα από διαδικασία πλειστηριασμού το περασμένο καλοκαίρι σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη, στα 3,3 εκατ. ευρώ, σε σχέση με το τίμημα που είχε καθοριστεί στους πρώτους πλειστηριασμούς (9 εκατ. ευρώ) και τώρα προγραμματίζεται επένδυση άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Στο Ηράκλειο της Κρήτης το νέο εμπορικό πάρκο αναμένεται να υλοποιηθεί, κοντά στο αεροδρόμιο σε έκταση 42 στρεμμάτων.