Πάτρα: Έρχεται το 18ο Φεστιβάλ Α.Σ.Τ.Ο- Επικοινωνούμε

Ο σύλλογος ΑΣΤΟ-επικοινωνούμε πιστός στο ετήσιο ραντεβού του διοργανώνει για μία ακόμα χρονιά το 18ο τετραήμερο φεστιβάλ του. Τα μέλη του πιστεύουν στην αλληλεγγύη και την ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και δεν σταματούν να προσφέρουν στο κοινό της Πάτρας σε τομείς που αφορούν τον πολιτισμό, την κοινωνία, την παιδεία και το περιβάλλον.

Εκθέσεις επισκέψιμες από τις 19:00 κ.ε.:

Έκθεση φωτογραφίας «Αποτυπώνοντας το καλοκαίρι» και μεικτή έκθεση φωτογραφίας και στένσιλ εμπνευσμένη από την ποίηση.

Έκθεση του καλλιτεχνικού εργαστηρίου.

Έκθεση με υλικά της ομάδας εναλλακτικής εκπαίδευσης και φυλλάδιο με τις προτάσεις της ομάδας σχετικά με τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο χώρο των σχολείων.

Αναλυτικό πρόγραμμα:

Πέµπτη & Παρασκευή 16-17/9/21

• 21:00: 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους με δημιουργούς από όλο τον κόσμο

Σάββατο 18/9/21

• 11:30 – 13:30 εργαστήρι ζωγραφικής σε μάσκα για παιδιά, από το καλλιτεχνικό εργαστήρι του συλλόγου

• 21:00 συναυλίες:

– Χορωδιακό σχήμα BelCantes με αφιέρωμα για τα 200 χρόνια του 1821

– Babo Koro με βαλκανική και τσιγγάνικη μουσική

Κυριακή 19/9/21

• 18:30 -19:30 Yoga ανοιχτή για όλους

• 20:00 Θεατρική δράση-Μήδεια (…σαγανάκι) του ΜΠΟΣΤ: ένα…χορταστικό ορεκτικό από τη Μήδεια του ΜΠΟΣΤ, από τη θεατρική ομάδα του συλλόγου

• 21:00 Παραδοσιακοί χοροί από τα Νησιά του Αιγαίου από την χορευτική ομάδα του συλλόγου (χοροί τσαμπουνιστοί από την Πάρο, τη Νάξο, την Τζια, την Ικαρία)

Την ομάδα θα πλαισιώσουν οι: Χρήστος Καμμένος στην τσαμπούνα, Παναγιώτης Νιφόρας στο τουμπάκι, Θεόδωρος Γιαννακόπουλος στο λαούτο)

• 21:30 Λαϊκό πρόγραμμα με ρεμπέτικα: Σπύρος Δελέγκος: κιθάρα, τραγούδι, Ακριβή Αποστολάτου: τραγούδι, Γιώργος Γκριζιώτης: τρίχορδο μπουζούκι, τραγούδι

 

Όλες τις μέρες θα γίνεται συλλογή τροφίμων & σχολικών ειδών, καθώς και συλλογή ηλεκτρικών συσκευών και τηγανέλαιων για ανακύκλωση.

 

Η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

?Νέες δράσεις στο 18ο Φεστιβάλ του Α.Σ.Τ.Ο.?

1.     Όλες τις μέρες θα γίνεται συλλογή τροφίμων &  σχολικών ειδών, καθώς και συλλογή ηλεκτρικών συσκευών και τηγανέλαιων για ανακύκλωση

(οργάνωση: Ομάδα αλληλεγγύης του συλλόγου)

2.   Εκτός από την έκθεση φωτογραφίες της ομάδας θα εκτεθούν φωτογραφίες εμπνευσμένες από ποίηση και παράλληλα επεξεργασμένες γραφιστικά από την ομάδα νέων ώστε να αποτυπωθούν με στένσιλ σε graffiti.

3. Το καλλιτεχνικό εργαστήρι το Σάββατο το πρωί  θα πραγματοποιήσει (11:30 – 13:30) εργαστήρι ζωγραφικής σε μάσκα για παιδιά.

4.   Έκθεση με υλικά της ομάδας εναλλακτικής εκπαίδευσης και μπροσούρα με διακύρηξη της εκπαιδευτικής ομάδας σχετικά με αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο χώρο των σχολείων.