Πάτρα: Έρχονται πάνω από 1.000 καφέ κάδοι

Μέχρι το τέλος του φετινού καλοκαιριού, με αρχές φθινοπώρου, το αργότερο, θα βγουν στους δρόμους της Πάτρας ,για πρώτη φορά,  οι  καφέ κάδοι.

Με βάση τον σχεδιασμό που έχει κάνει ο δήμος στο πλαίσιο του προγράμματος διαλογή στην πηγή είναι να παραγγελθούν 560 καφέ κάδοι των 1.100 λίτρων, 235 των 660 λίτρων και μαζί με αυτούς 200 κάδοι του ίδιου χρώματος των 80 λίτρων.

Με λίγα λόγια ο δήμος θα προχωρήσει στην προμήθεια μέσα στους επόμενους μήνες περισσότερων από 1.000 καφέ καδών. Οι δύο πρώτες κατηγορίες, με τη μεγάλη χωρητικότητα, θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Πάτρας που έχουν προβλεφθεί από τη μελέτη, με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι κάδοι να είναι διασκορπισμένοι σε όλη την πόλη.

Η τρίτη κατηγορία, δηλαδή, οι μικρότεροι κάδοι των 80 λίτρων, θα μοιραστούν σε επιχειρήσεις εστίασης, σε καταστήματα τροφίμων ενώ μέρος τους θα τοποθετηθεί σε σημεία των λαϊκών αγορών.

Στους κάδους αητούς θα πετάγονται αποκλειστικά τα βιόαποβλητα οικιακής χρήσης, δηλαδή τα απόβλητα από τρόφιμα, φρούτα και συσκευασίες τροφίμων.

Πέρα από τους 1.000 και πλέον καφέ κάδους ο δήμος για να μπορέσει να δώσει κίνητρα στη διαλογή στην πηγή θα προχωρήσει στο δωρεάν μοίρασμα 15.000 οικιακών τέτοιων κάδων, σε σπίτια, αλλά και σε μικρές επιχειρήσεις τροφίμων (μανάβικα, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία κτλ).

Παράλληλα, σε σπίτια που βρίσκονται έξω από το κέντρο της Πάτρας και έχουν κήπους ή αυλές θα δοθούν ακόμα 1.000 κάδοι οικιακής κομποστοποίησης όπου εκεί θα πετιούνται εκτός από τα υπολείμματα τροφίμων από τις κουζίνες, τα απόβλητα που έχουν να κάνουν με πράσινο, όπως γκαζόν, φύλα, χώμα, πριονίδια και άλλα που προέρχονται από τέτοιου είδους εργασίες.

Θυμίζουμε ότι ο δήμος θα χρειαστεί να προχωρήσει στην αγορά και πέντε ακόμα ειδικών απορριμματοφόρων για τη συγκομιδή αυτού του τύπου των αποβλήτων.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να αγοράσει τρία απορριμματοφόρα οχτώ κυβικών λίτρων και δύο ακόμα δώδεκα κυβικών.