Πάτρα: Ετοιμάζει το πρόγραμμα για το 2021-2022 ο Λουκάς Θάνος

Σε περίοδο ετοιμασιών και προγραμματισμού βρίσκεται αυτό το διάστημα το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο της Πάτρας. Ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Λουκάς Θάνος σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ολοκληρώνει τον προγραμματισμό παραστάσεων και εκδηλώσεων που σχεδιάζονται για τη νέα καλλιτεχνική χρονιά 2021-2022, τον οποίο αφού πρώτα εγκρίνει σε συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του Θεάτρου, εν συνεχεία ο κ. Θάνος θα τον ανακοινώσει στα Μέσα ενημέρωσης, κάτι που προβλέπεται να γίνει εντός του Σεπτεμβρίου.

Στόχος είναι εφόσον πάνε όλα καλά και δεν υπάρξει lockdown όπως συνέβη πέρυσι που «πάγωσε» τα πάντα (θεατρικά, μουσικά, κ.α.), το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας να δώσει ένα δυναμικό παρών τόσο με μία νέα παραγωγή της Παιδικής σκηνής που θα έχει ανέβει πριν τα Χριστούγεννα για να την απολαύσουν και οι μαθητές των σχολείων της περιοχής όσο και με μία νέα κεντρική παραγωγή που όπως έχει ειπωθεί, θα αφορά έργο του σπουδαίου θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση του και τα 10 χρόνια από το θάνατο του.

Επίσης καθότι συνθέτης πέρα από σκηνοθέτης ο Λουκάς Θάνος προγραμματίζει και μουσικά και ποιητικά αφιερώματα, με έργα του Κωστή Παλαμά αλλά και του προσφάτως εκλιπόντος σπουδαίου συνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη.

Στο μεταξύ από τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΕ πέρασε την περασμένη Παρασκευή 3/9 ο ηθοποιός και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Κώστας Καζάκος, ο οποίος ως γνωστόν έλκει την καταγωγή του από τον γειτονικό Πύργο της Ηλείας.