Πάτρα: Έτοιμος την άνοιξη του 22 ο νέος σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας

Την άνοιξη του 2022 θα είναι έτοιμος ο νέος σύγχρονος σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ, στην Πάτρα, με τις εργασίες να συνεχίζονται, έστω και κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που έχει επιφέρει και στον κατασκευαστικό τομέα η πανδημία.

Το έργο είχε ξεκινήσει από τη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας πριν από την εποχή της πανδημίας, με το project να χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από τους πόρους της εταιρείας.

Ακολούθησε όμως η πανδημία που έφερε καθυστερήσεις στο όλο έργο, ενώ φυσικά ανασταλτικό παράγοντα στην εξέλιξη του έπαιξε και η καθίζηση των εσόδων της εταιρείας που είχε ως αποτέλεσμα η καραντίνα και η απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός ότι το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη σε μία περίοδο που η εταιρεία σημείωσε ως και 98% πτώση των εσόδων της, με το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων της να βρίσκεται σε αναστολή.

Παρόλα αυτά ο σύγχρονος σταθμός για την εταιρεία είναι ένα όραμα και τα στελέχη του υπεραστικού ΚΤΕΛ προσπάθησαν να υπερπηδήσουν όλα αυτά τα εμπόδια, έτσι ώστε να κάνουν πραγματικότητα το όνειρο.

Και να που δείχνουν να το καταφέρνουν. Οι εργασίες πλέον είναι σε ένα προχωρημένο στάδιο, τα συνεργεία εργάζονται σε καθημερινή βάση, ενώ επιλύθηκαν άμεσα τα μικροπροβλήματα που είχαν εμφανιστεί με τις ελλείψεις υλικών.

Πλέον τα συνεργεία έχουν φτάσει στις εργασίες του κεντρικού κτιρίου του νέου σταθμού, ενώ στην επόμενη φάση αναμένονται να μπουν οι ράμπες, αλλά και τα στέγαστρα που θα τοποθετηθούν πάνω στις έτοιμες βάσεις.

Στο νέο σταθμό, εκτός όλων των άλλων, θα υπάρχει και ένα μίνι εμπορικό κέντρο, όπου θα φιλοξενηθούν ορισμένα εμπορικά καταστήματα, αλλά και μαγαζιά εστίασης.

Οι εργασίες γίνονται με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να μην αλλοιωθεί ο βιομηχανικός χαρακτήρας του κτιρίου των πρώην Μύλων του Αγίου Γεωργίου, ενώ το έργο αναμένεται να δώσει μία διαφορετική αισθητική στην όλη περιοχή.

(Η φωτογραφία είναι του Νίκου Σαραφόπουλου).