ΠΑΤΡΑ: Η Δήμητρα που μπήκε πρώτη στην Ιατρική Πάτρας

Δημητροπούλου Δήμητρα – 19.495 – 1η Ιατρική Πατρών

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, καθότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Θεωρώ ότι οι θυσίες που έκανα απέδωσαν γιατί ήταν ένας διαρκής αγώνας και μία συνεχής προσπάθεια. Προφανώς και υπήρχε άγχος, όπως είχαν όλοι οι υποψήφιοι διότι αποτελεί έναν αστάθμητο παράγοντα, αλλά προσπάθησα να το μετατρέψω σε δημιουργικό και παραγωγικό προς δικό μου όφελος. Σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε ξανά και φέτος με την πανδημία και την καραντίνα, θεωρώ ότι υπήρχαν και θετικά και αρνητικά. Στα θετικά είναι ότι προέκυψε περισσότερος χρόνος για διάβασμα, αλλά τα αρνητικά ήταν περισσότερα καθότι πέρα από την πίεση της ίδια της πανδημίας, χάσαμε την επαφή με τους φίλους μας αλλά και η ίδια η διαδικασία της εξ’ αποστάσεως διδασκαλίας είναι πολύ διαφορετική από την δια ζώσης.
Αναφορικά με την επιλογή μου στο να κατευθυνθώ προς τον τομέα της Ιατρικής, δεν είναι κάτι που το επιδίωκα από μικρή σαν όνειρο, αλλά είναι κάτι που άρχισα να αποφασίζω τα τελευταία δύο χρόνια – τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου – και σε αυτό συνετέλεσε η ίδια η πανδημία, η οποία με βοήθησε να καταλάβω πως η ιδιότητα του γιατρού αποτελεί λειτούργημα και ως πρώτο μέλημα έχει την εξυπηρέτηση των αναγκών υγείας των ανθρώπων.
Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου για την στήριξη, τους καθηγητές μου, και ιδιαίτερα το φροντιστήριο Πρίσμα για την επιτυχία.» ανέφερε