Πάτρα- Ημερίδα: «Άσκηση στη μέση ηλικία – πιθανοί κίνδυνοι και πρόληψη»

Ο Σύλλογος Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών Πάτρας με την υποστήριξη – οργάνωση της «Δράσις ΚΟΙΝΣΕΠ», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Άσκηση στη μέση ηλικία – πιθανοί κίνδυνοι και πρόληψη».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου και ώρα 17:30 στην αίθουσα «Α. Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου. Προηγουμένως και ώρα 14:30, στο κεντρικό γήπεδο θα πραγματοποιηθεί αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών της Πάτρας και της εθνικής ομάδας παλαιμάχων για φιλανθρωπικό σκοπό.

Σημειώνεται ότι η ημερίδα έχει ως στόχο την ενημέρωση κάθε αθλούμενου για τους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από την έντονη σωματική άσκηση σε άτομα πιο προχωρημένης ηλικίας. Θα μιλήσουν σημαντικοί επιστήμονες της Ιατρικής κοινότητας, προπονητές, γυμναστές αλλά και διάσημοι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές. Στην ημερίδα θα γίνει επαρκής ενημέρωση για τη σημασία της πρόληψης και της διαχείρισης του ανθρώπινου σώματος κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης και θα είναι ανοιχτή προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

Επίσης, στην αίθουσα της εκδήλωσης όλοι οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκθέματα του Μουσείου του συλλόγου, ώστε άπαντες, από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι τις μεγαλύτερες, να μάθουν ή να θυμηθούν την ιστορία του Πατραϊκού ποδοσφαίρου.

«Αθλητισμός και υγεία, πρέπει να αποτελούν ταυτόσημες έννοιες. Για τον λόγο αυτό, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια που προωθεί τον αθλητισμό, αλλά με γνώση και επιστημονική στήριξη, ώστε μέσω αυτού να προωθείται όχι μόνο η αθλητική άμιλλα αλλά και η δημόσια υγεία» σημειώνει με την ευκαιρία της ημερίδας ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων προστασίας κατά του COVID-19.