ΠΑΤΡΑ: Κατακόρυφη πτώση των εμβολιασμών! ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ – Ανησυχία των επιστημόνων

Κατακόρυφη πτώση σημειώνεται στους εμβολιασμούς στην Αχαΐα το τελευταίο διάστημα καθώς έχουν μειωθεί περίπου κατά 2/3 σε σύγκριση με το ποσοστό που είχαμε τον μήνα Ιούνιο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, Άννα Μαστοράκου από τα 3.000 εμβόλια που διενεργούνταν ημερησίως, στα Εμβολιαστικά Κέντρα της Αχαΐας, τώρα έχουμε πέσει στα 1.155.

«Είναι κάθετη η πτώση της εμβολιαστικής καμπύλης. Αυτό είναι άκρως ανησυχητικό, καθώς μας απομακρύνει από το επιθυμητό που είναι η ανάπτυξη τείχους ανοσίας. Κι αυτό χαρακτηρίζει ιδιαίτερα την περιοχή μας» μας είπε η κ. Μαστοράκου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που μας έδωσε η ίδια στην Αχαΐα, το 39% των πολιτών είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το 44,2% έχουν κάνει έστω τη μία δόση.

Τα δεδομένα αυτά έχουν κινητοποιήσει τον Ιατρικό Σύλλογο Πάτρας ο οποίος ξεκίνησε από χθες καμπάνια ενημέρωσης για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
«Όσο παραμένει ανεμβολίαστος πληθυσμός, τόσο θα δίνεται η δυνατότητα στον ιό να κυκλοφορεί, να πολλαπλασιάζεται και να μεταλλάσσεται» επισημαίνει ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ξεκινώντας, από χθες, την εμβολιαστική του καμπάνια με στόχο να πείσει τους δύσπιστους και επιφυλακτικούς να κάνουν το απαραίτητο βήμα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

«Το τρίπτυχο δημόσιας υγείας που παραμένει ως επίσημη οδηγία είναι: Εμβολιασμός κατά το πρωτόκολλο της εκάστοτε εταιρείας, διαγνωστικά τεστ και μέτρα αποστασιοποίησης και ατομικής προστασίας» αναφέρει η διοίκηση του Συλλόγου.