Πάτρα: «Κλειστό λόγω διακοπών» – Ερημώνει η αγορά εν όψει Δεκαπενταύγουστου

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, λίγες μέρες πριν από τον Δεκαπενταύγουστο και αν αυτός ο μήνας θεωρείται παραδοσιακά νεκρός για την κίνηση στην αγορά της Πάτρας, φέτος η ζέστη και ο καύσωνας έχει κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα για τους επαγγελματίες.

Τόσο στο εμπόριο, όσο και στην εστίαση. Με την θερμοκρασία να φτάνει τους 40 βαθμούς στο κέντρο της Πάτρας και σε αρκετές περιπτώσεις να τους ξεπερνά, στους δρόμους από τις 2 το μεσημέρι και μετά έως τις 7 το απόγευμα, δεν κυκλοφορούσε σχεδόν τίποτα.

Η κίνηση ήταν ελάχιστη, κανείς δεν έβγαινε κάτω από τον ήλιο, στην καρδιά του καύσωνα για να κάνει τα ψώνια του ή ακόμα και για να πιεί τον καφέ του. Τουλάχιστον στο κέντρο της Πάτρας.

Όσοι έβγαιναν από τα σπίτια τους πήγαιναν παραλία. Η υποτονική κίνηση που χαρακτηρίζει το τελευταίο δεκαήμερο και λόγω του καύσωνα, αλλά και γενικότερα εξαιτίας της όλης αυτής κατάστασης που ζούμε, έκανε αρκετές επιχειρήσεις να πάρουν την απόφαση να κλείσουν νωρίτερα για διακοπές.

Έτσι και αλλιώς κίνηση δεν υπάρχει και οι πελάτες ειδικότερα στο εμπόριο μοιάζουν σαν τους ψύλλους μέσα στα άχυρα. Μια εβδομάδα πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, έτσι, βλέπει κανείς αρκετές επιχειρήσεις στο κέντρο της Πάτρας να έχουν κλείσει και την επιγραφή όπου ενημερώνουν το κοινό για την επιστροφή τους.

Στην εστίαση, οι ψησταριές, οι πιτσαρίες, τα εστιατόρια και τα καφέ που βρίσκονται στο κέντρο της Πάτρας ετοιμάζονται για να κλείσουν λίγο πριν τον Δεκαπενταύγουστο. Επιστρέφουν στην καθημερινότητα τους από τις 25 Αυγούστου και μετά.

Άλλωστε, είτε μιλάμε για εμπορικές επιχειρήσεις, είτε για καταστήματα εστίασης, μπροστά τους έχουν ένα δύσκολο χειμώνα. Ένα βουνό που για ακόμα μία φορά θα χρειαστεί να ανεβούν χωρίς να ξέρουν που μπορεί να τους οδηγήσει, σε πεδιάδα ή στο γκρεμό;

Και μπροστά σε αυτό το βουνό για να το ανέβουν έχουν ανάγκη για να γεμίσουν τις “μπαταρίες” τους και να ξεκουραστούν, ξεφεύγοντας από τις υποχρεώσεις, έστω και για λίγες ημέρες…