ΠΑΤΡΑ: Μάρτυρες του Ιεχωβά… με «διαολεμένη» τσέπη!

Μπαράζ καταγγελιών για Μάρτυρες του Ιεχωβά στην Πάτρα (οι οποίοι μάλιστα φέρουν και «βαθμό» στην θρησκευτική ιεραρχία) οι οποίοι καταγγέλλονται πως ενώ διδάσκουν για την υποτιθέμενη Αγία Γραφή τους, στην πράξη… όχι απλά δεν τηρούν τους νόμους αλλά παραβιάζουν τις εντολές… των «ιερών» κειμένων που πιστεύουν!

 

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν ακόμη και σε οικονομική υπηρεσία,  επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Πάτρα και φέρουν θρησκευτικό «βαθμό» απασχολούν ανασφάλιστους εργαζόμενους ενώ με διάφορα «κόλπα» δεν αποδίδουν ΦΠΑ.

 

«Δίνουν 15 ευρώ τη μέρα για 10 ώρες δουλειάς και μάλιστα χωρίς ασφάλεια» μας είπε αναγνώστης της «Πολιτείας» ο οποίος αναφέρθηκε σε επιχείρηση με οικοδομικά υλικά που λειτουργεί στην Αχαϊα, έναν ηλεκτρολόγο, εταιρεία με είδη θέρμανσης, γνωστό έμπορο, έναν πολιτικό μηχανικό και εταιρεία που έχει άμεση σχέση με κατασκευές.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ηλεκτρολόγος ο οποίος μάλιστα αναλαμβάνει μεγάλες εργολαβίες ενώ το εισόδημά του υπερβαίνει τις 65.000 ευρώ δηλώνει… 5.000 ευρώ!

 

Άλλος μάρτυρας του Ιεχωβά που διαθέτει εταιρεία, δίνει μεροκάματο… 15 ευρώ σε ανασφάλιστους εργαζόμενους (300 ευρώ μηνιαίως).

 

Για παράδειγμα αν κάποιος θέλει να βάλει ενεργειακό τζάκι στο σπίτι του, τότε θα πρέπει να πληρώσει 6.500 ευρώ. Απαιτούνται δύο ημέρες εργασίας και ο βοηθός υπάλληλος παίρνει… 30 ευρώ!

 

«Από τη μία μας λένε να υπακούμε τις εντολές του Θεού και από την άλλη… κατακλέβουν τους εργαζόμενους και το δημόσιο» πρόσθεσε ο καταγγέλλων που γνωρίζει τα «παραμέσα» σε σχέση με κάποιους από τους ελεύθερους επαγγελματίες – μάρτυρες του Ιεχωβά.