Πάτρα: «Με λυτρώσατε» – Αποκαλυπτική η κατάθεση της 50χρονης που συνελήφθη για τις απάτες με τροχαία

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προέκυψαν από τη σύλληψη 50χρονης Βουλγάρας, σχετικά με τον τρόπο δράσης των απατεώνων των «μαϊμού» τροχαίων, αλλά και πως την ανάγκαζαν να εργάζεται παρά τη θέλησή της για λογαριασμό τους, οι εγκέφαλοι του κυκλώματος, που συστήνονταν τηλεφωνικά, ως «γιατροί» δημόσιου νοσοκομείου της Πάτρας και απαιτούσαν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες, με το πρόσχημα ότι συγγενικά τους πρόσωπα χρήζουν άμεσης χειρουργικής επέμβασης, εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού τους.

Η γυναίκα κατά τη σύλληψη της,   δήλωσε ανακουφισμένη στους αστυνομικούς λέγοντάς τους πως «λυτρώθηκε».

Κατά τους ισχυρισμούς της όταν αντελήφθη πως οι φάκελοι που παραλάμβανε και μετέφερε δεν είχαν εμπιστευτικά έγγραφα, όπως της είχαν πει οι ομοεθνείς «εργοδότες» της, όταν την προσέλαβαν προ 20ημέρου, αλλά χρήματα, ενημέρωσε πως θα διακόψει τη συνεργασία τότε εκείνοι δεν δίστασαν να την εκβιάσουν, απειλώντας ακόμα για τη ζωή των παιδιών της.

Μάλιστα φέρεται πως γνώριζαν κάθε κίνηση των ανήλικων, που βρίσκονταν ανά πάσα στιγμή, γεγονός που θορύβησε την 50χρονη.

Επιπλέον, δήλωσε στους αστυνομικούς πως στα ραντεβού με τα θύματα, πήγαινε συνοδευόμενη από έναν άνδρα που δεν γνώριζε και όταν παραλάμβανε τον φάκελο αμέσως της «τον έπαιρνε από τα χέρια».

«Αποτέλεσε λύτρωση γι’ αυτήν, απ’ ό,τι είπε στην Αστυνομία, η σύλληψή της» δηλώνει στην «Π» ο συνήγορος της δικηγόρος Πατρών, Θανάσης Διαμαντόπουλος.

 Η 50χρονη που διαμένει 25 χρόνια στην Πάτρα και συνελήφθη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε απάτες σε βάρος πολιτών, γνώρισε τους ομοεθνείς της μέσω αγγελίας εύρεσης εργασίας. Εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε η οικογένεια, είχε προχωρήσει σε διαδικτυακή ανάρτηση. Ενας εκ των Βούλγαρων την «είδε» και επικοινώνησε με την 50χρονη προσφέροντάς της δουλειά. Το μόνο που θα έπρεπε να κάνει κατά τα λεγόμενά του, ήταν να μεταφέρει φακέλους με εμπιστευτικά έγγραφα, έναντι αμοιβής.

«Στην αρχή πίστευε πως είναι έγγραφα καθώς της είχαν πει πως πρόκειται για προσωπικά αρχεία που πρέπει να παραδοθούν χέρι με χέρι, γιατί δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Οταν τη δεύτερη φορά κατάλαβε πως επρόκειτο για χρήματα και ανακοίνωσε πως σταματά, της είπαν πως εάν δεν κάνει αυτό που συμφώνησαν δεν θα διστάσουν ακόμα και να σκοτώσουν τα παιδιά της», αναφέρει ο κ. Διαμαντόπουλος.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, βρήκαν στην κατοχή της 13.530 ευρώ, κοσμήματα και 36 χρυσές λίρες Αγγλίας, ενώ εξιχνιάσθηκαν συνολικά πέντε περιπτώσεις απάτης, στην Πάτρα.

Πελοπόννησος (Μαρία Παπαγιαννακοπούλου)