Πάτρα: Μεγάλη η πτώση για τα μαγαζιά της εστίασης σε σύγκριση με το 2019!

Πτώση που θα ξεπεράσει το 40% αναμένουν τα καταστήματα εστίασης της Πάτρας από τη στιγμή που θα πέσει η θερμοκρασία και θα αναγκαστούν να λειτουργήσουν, κυρίως με τους κλειστούς χώρους, παρά με τους ανοικτούς.

Τα μέτρα που έχουν ξεκινήσει ήδη να εφαρμόζονται για τους μη εμβολιασμένους, απαγορεύοντας την είσοδο τους στους κλειστούς χώρους, ακόμα και με rapid τεστ, θα φέρουν μία σημαντική πτώση στον τζίρο των μαγαζιών, τη στιγμή που ήδη μετράνε συνεχώς λιγότερη δουλειά από την αρχή της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επαγγελματίες εστίασης το πρώτο κύμα της πανδημίας έφερε μία πτώση στα καταστήματα τους που κυμάνθηκε μεταξύ του 30% και του 40%, ίσως και σε ένα μεγαλύτερο ποσοστό για τα εστιατόρια.

Το επόμενο άνοιγμα μετά το τέλος της 2ης καραντίνας έφερε και αυτό μια πτώση παρά την κίνηση που έδειξαν να έχουν αρχικά τα καταστήματα. Πτώση που κυμάνθηκε μεταξύ του 10% και του 20% σε σύγκριση με την αντίστοιχη καλοκαιρινή περίοδο.

Αν προχωρήσουμε σε προσθέσεις και υπολογισμούς όλων αυτών των ποσοστών το σύνολο της πτώσης στον τζίρο των καταστημάτων της εστίασης από την αρχή της πανδημίας σε σύγκριση πάντα με την κατάσταση που επικρατούσε πριν, φτάνει περίπου στο 60%.